Puna dvorana kluba Boogaloo  označila je vrhunac dvanaestog Illectricity Festivala. Mnogobrojna publika još jednom je potvrdila da je Illectricity Festival omiljen kod publike te je predvodnik u glazbenim trendovima zagrebačke scene.

Dvanaesti festival audio-vizualnih umjetnosti, Illectricity, ove je godine kroz više od mjesec dana održavanja predstavio brojne radionice, bogat popratni umjetnički program kao i glazbene novitete. Edukativnim, multimedijalnim i inovativnim sadržajima Illectricity daje novu dimenziju festivalskoj i glazbenoj ponudi na koju je publika navikla, te potvrđuje da je predvodnik u glazbenim trendovima zagrebačke scene, kao i da se može svrstati uz bok velikim europskim metropolama.

Završna večer Illectricity Festivala, kojeg je ispratila puna dvorana kluba Boogaloo, održala se proteklog petka, 9. prosinca, a Main Night je otvorila mlada nada hrvatske clubbing scene. Shao, pobjednik Nucomers natječaja, predstavio se eklektičnim DJ setom i pokazao da nas na sceni čeka još jako puno kreativnih mladih snaga. Nakon njega na stage je zakoračila Ivna Ji koja je nastupila live setom satkanim od melankoličnog, ali istovremeno čvrstog electra. Synkro je ambijentalim tonovima uveo dvoranu u neku drugu dimenziju, a Gary Gritness je svojim electro funkom rasplesao publiku i ostao ubilježen kao jedan od najzabavnijih izvođača festivala.  Luke Vibert, jedan od glavnih zvijezda večeri, rasplesao je i provozao raznim plesnim stilovima nove i stare glazbe. Noć je završila nastupom DJ Labuda koji je pokazao standardno odličnu selekciju. Sve je pratila i sjajna vizualna priča, postava zadužena za taj aspekt večeri bila je sačinjena od dugogodišnjih suradnika koji su još jednom pokazali da je vizualni aspekt neodvojivi dio Illectricity Festivala, dok je novost ove godine bila DEDSEC_Hackersroom, prostorija posvećena Watch Dogs 2 igraćem naslovu gdje su svi mogli sjesti i zaigrati ovu novu hit igru u njenom originalnom ambijentu.

Illectricity Festival djelo je entuzijasta iz Confusiona, Udruge za promicanje audio-vizualnih umjetnosti, koji već godinama približavaju elektronički zvuk zagrebačkoj publici. Uz sjajni novi dio programa posećen live glazbi za slušanje, povodom koje su doveli legende Autechre i sjajnog Guy Andrewsa, otkrivanja novih klupskih nada, radionice beat makinga, synth meetinga, kao i indie gaminga, te tradicionalnog Bring Your Own Beamer i Videoskop Guerrile, suradnje s dizajnericom Ana Mariom Ricov na dizajnu majica, Illectricity Festival je koncept koji svake godine diže ljestvicu izvrsnosti.

Kroz koncept radionica, umjetničkih i glazbenih sadržaja daju novu dimenziju festivalskoj ponudi i pokazuju da i domaće snage mogu pružiti jedinstveni festivalski doživljaj. Svake godine dižu ljestvicu u produkciji festivala koji obilježava zagrebačku zimu sa svojim inovativnim programom. Nakon ovogodišnjeg Illectricityja nema puno odmora jer već za nekoliko dana objavljuje se novi projekt. Po prvi puta festival će se predstaviti izvan Zagreba, a više informacija saznat ćete uskoro, stoga pratite Illectricity na Facebooku!