Parov Stelar | Foto: Jan Kohlrusch
Parov Stelar | Foto: Jan Kohlrusch

Uoči dugogočekivanog zagrebačkog koncerta Parov Stelar Banda, poslušajte do sada objavljene singlove sa njegovog nadolazećeg albuma ‘The Burning Spider’ i osvojite upad za koncert ovoga petka, 07. travnja, u Domu Sportova!

Dvije i pol godine nakon premijernog, i naravno rasprodanog, nastupa pred zagrebačkom publikom trenutno najveće austrijsko glazbeno ime – Parov Stelar u sklopu ‘The Burning Spider Toura’, u petak 7. travnja nastupit će u Domu Sportova, gdje će mu se kao predgrupa pridružiti i zagrebačko-bečki bend Roppongi Red, čiju okosnicu čine Morana Bing (Ms Bing) i producent Daniel Šuljić (Dj Shullio) koji zajedno stvaraju sve pjesme, dok im se na bubnjevima pridružuje Stanislav Kovačić i Matilda Fatur kao prateći vokal.

Iako je to već poznato, podsjećamo da Parov Stelar u Zagreb dolazi predstaviti novi album ‘The Burning Spider’ po kojemu se i naziva njegova turneja, a koji će službeno izaći svega dva tjedna nakon koncerta u Domu Sportova. Četiri pjesme sa samog albuma: ‘Grandpa’s Groove’, ‘The Burning Spider (feat. Lightnin Hopkins)’, ‘Step Two (feat. Lilja Bloom)’ i ‘Mama Talking ft. Stuff Smith’ već su objavljene kao zasebni singlovi, a kako zvuče, poslušajte u nastavku (ukoliko niste) te se ujedno i zagrijte za sam koncert za koji vam dijelimo i jedan, ali vrijedan upad! (pri dnu članka)

Zagrijte se za koncert Parov Stelar Banda i osvojite upad! 3

”Za mene je ovo jedan od mojih najznačajnijih albuma jer njime htio napraviti promjenu u dosadašnjem radu. Nije jednostavno napraviti promjenu, a pritom ne izgubiti svoj prepoznatljivi rukopis, no ipak, treba se dogoditi neki razvoj. Trebale su mi dvije godine za promisliti u kojem ću smjeru ići, koje ideje koristiti, a da se pritom ne ponavljam. Čuo sam tu jednu sjajnu blues stvar Lightnin’ Hopkinsa i samo sam počeo samplirati u mnogo smjerova. Odjednom sam se našao in the flow. Ovaj je album aposlutno luda mješavina svih mogućih žanrova kojima sam vratio natrag svoju slobodu. Broken beat, acid jazz obilježili su moje početno stvaranje i više se nisam mogao povezati s time. Malo su mi čak i dosadili. Bio sam na toj sceni i mislim da je važno napraviti odmak od poznatog i pronaći nešto novo jer bih se inače samo ponavljao. ”Grandpa’s Groove”, ”The Burning Spider” i ”Step Two” tri su singla kojima sam najavio ”The Burning Spider” album. Sva tri singla posve su različita što najavljuje i raznolikost novog albuma. Na njemu će se naći utjecaji od new disca do bluesa i electro swinga, a ima čak i nešto dubstepa. Naravno, stavio sam fokus na sampliranje. Album objavljujemo 21. travnja i na ovoj turneji sviramo dosta novih pjesama. Naravno, ne izostavljamo ni stare. Bit će nas sedmero na pozornici i puno više volim ovakve nastupe uživo jer publika zaista vidi koliko uživamo na pozornici, koliko se znojimo i izgaramo!” – Marcus Füreder, Parov Stelar.

Što Parov Stelar još krije na novom albumu i kako danas zvuče njegove najveće uspješnice, saznat ćemo 7. travnja 2016. u zagrebačkom Domu Sportova.

Ulaznice za zagrebački koncert dostupne su u pretprodaji po cijeni od 280 kn i to u sustavu Eventima i na www.eventim.hr, Dirty Old Shopu, Dallas Music Shopu Rijeka i Dallas Recordsu (Zagreb, Paromlinska 49/1). Na dan koncerta cijena ulaznice bit će 330 kn.

Dijelimo jedan upad, a za sudjelovanje u igri potrebno je: lajkati UES Magazine Facebook stranicu, lajkati i shareati članak na svom facebook i/ili twitter profilu koristeći hashtag #UESMAG te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti Vaše ime i prezime. Slučajnim odabirom, u četvrtak 06. travnja, odabrat ćemo sretnog dobitnika/cu upada.