Samo par dana dijeli nas od zadnjeg The Garden Festivala u Tisnom, jednog od najboljih festivala elektronske glazbe i predvodnika na hrvatskoj obali. Zagrijte se uz miks Crazy P!

Za samo par dana u Tisnom počinje jedan od najdražih svjetskih događaja elektronske glazbe. Od 1. do 8. srpnja 2015.  jubilarno deseto, ujedno i posljednje izdanje The Garden Festivala, održat će se u Tisnom gdje će još jednom na odličnoj lokaciji uz sjajan lineup i intimniju atmosferu ujediniti glazbene istomišljenike iz cijelog svijeta u tjedan dana sunčanog odmora s glazbenom pozadinom.

The Garden Festival je u svojih deset godina postojanja zaradio kultni status, te slovi za događaj koji je sada već davne 2006. pokrenuo i inspirirao procvat festivalske scene u Hrvatskoj. Postao je sinonim za mjesto na kojem se spajaju odmor i festival te je stavio našu zemlju na festivalsku kartu svijeta.

Zadnje izdanje The Garden Festivala na lokaciji The Garden Tisno odlazi s velikim praskom i to najbolje opisuje odličan popis gotovo 200 izvođača. Među njima su imena kao što su DJ Harvey, Bonobo, Seth Troxler, Joy Orbison, Ben UFO, Midland, Craig Richards, Greg Wilson, Crazy P live i Psychemagik, Eats Everything ili pak Nightmares on Wax. Poznat je potpuni raspored The Garden Festivala po danima koji je dostupan ovdje.

the_garden_festival_fbcover_2015

Jedan od zanimljivijih nastupa na The Garden Festivalu zasigurno će biti i onaj britanskog kolektiva Crazy P koji samo za The Garden Festival pripremaju čak tri svirke: 3. srpnja na glavnom stageu, 5. srpnja u sklopu boat partyja te 6. srpnja u diskoteci Barbarella’s.

Podsjetimo, Crazy P sa svojim live dance showovima, koji spadaju među najbolje na svijetu, zadnjih 15 godina ostavljaju trag kako na britanskoj dance glazbi, tako i na svjetskoj.

Kao još jedan house i disco pionir iz UK-a Greg Wilson, i Crazy P su uspjeli zadržati naslijeđe soula, muzikalnost i pisanje tekstova koje je bitan dio housea i disca, ali i ostati suvremeni, tako što su tim temeljnim elementima zvuka dopustili da označe njihove nastupe u klubovima.

crazy_p_garden_live

Njihova prva 4 albuma „A Nice Hot Bath With“ (1999.), „The Wicked Music“ (2002.), „24 Psychedelic Freakout“ (2003.) i „A Night On Earth“ (2004.), u kombinaciji sa članovima benda Timom Daviesom, Mattom Kloseom i vokalima neponovljive Danielle Moore donijeli su im priznanje, prodaju ploča, brojne DJ nastupe i live showove po cijelom svijetu.

Bez obzira da li nastupaju na ogromnim pozornicama na festivalima u Australiji ili u podrumskim kutijama u istočnom Londonu, Crazy P su si napravili ime zahvaljujući nepogrešivoj kombinaciji bujno strukturiranih pjesama i live snagom, a da pritom nikada ne zaboravljaju svoje korijene na podijima kasnih 90-ih u house, disco i soul klubovima.

Dok pakirate stvari koje mislite ponijeti sa sobom na The Garden Festival, pustite si miks koji su Crazy P snimili povodom samog Gardena i, naravno, uživajte! Neka zagrijavanje počne! Vidimo se na Gardenu!

The Garden Festival Podcast by Crazy P by Garden Festival on Mixcloud