Jedinstveni kulturno-umjetnički ulični festival ‘Artikuliranje’ – najavljuje svoje drugo izdanje koje nas očekuje od 30. travnja do 8. svibnja 2016. godine, na jednom od najšarmantnijih trgova skrivenog u samom srcu Zagreba, Trgu Josipa Jurja Strossmayera!

Nastao kao proljetna inačica i nastavak već tradicionalnog adventskog događanja Fuliranje, ovaj edukativno-zabavni festival nastoji afirmirati i približiti svijet kulture i umjetnosti građanima i posjetiteljima grada Zagreba. Poznati hrvatski i regionalni književnici, glumci, spisatelji, glazbenici i ostali kreativci nakratko će postati Artikulanti i otkriti svoje stavove, misli, ideje i emocije koje stoje iza njihovog profesionalnog života.

Što se krije u glavama umjetnika, s kojim se bitkama svakodnevno susreću, kako pomiču vlastite granice i pronalaze put do svojih obožavatelja, samo su neka od pitanja koja će posjetitelji moći postaviti ovogodišnjim Artikulantima čiji je popis uistinu impresivan. Glumac Zijah Sokolović, modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović, glazbenik Vlatko Stefanovski i spisateljica Tena Štivičić, grafiti artist Miro Petković i radijski voditelj Vojo Šiljak samo samo su dio postave umjetnika drugog izdanja festivala.

U Zagreb se vraća festival Artikuliranje, glazbeni sastav Detour na otvaranju 5

 

Uz umjetnost i kulturu, festival najavljuje i brojne druge zabavne i edukativne sadržaje. Tako će svi zainteresirani kreativci moći sudjelovati na radionicama, u igrama i ostalim aktivnostima koje će se odvijati tijekom cijelog dana u posebno osmišljenoj Kreativnoj Zoni. Posjetitelji će imati priliku uživati i u Gastro Zoni, gdje će im ugostitelji pripremati prave umjetničke gastro delicije. Ove je godine poseban naglasak stavljen na najmlađe koji će po prvi put moći sudjelovati u Dječjoj Artikulaciji i brojnim radionicama poput Male škole modnog dizajna, Dramaonice, radionicama grafita i pisanja, organiziranima u suradnji s kreativnom portalom Djeca.hr. Večer je rezervirana za predstave, koncerte i nastupe DJ-a.

U sklopu Artkuliranje festivala, UES Magazine će u četvrtak, 5. svibnja, kroz program ‘Art is a DJ’ predstaviti svijet elektroničke glazbe i kulture, a za tu priliku na jednom će se mjestu naći neka od najcjenjenijih te najaktivnijih imena s domaće scene. Tako će Artikulanti postati poznati DJ-i, producenti i promotori: Petar Dundov, Eddy Ramich, Vedran Meniga, Josip Hubzin Jogarde, Marijan Felver i Arsen Pavešić koji će otkriti svoje stavove, misli, ideje i emocije koje stoje iza njihovog profesionalnog života.

U Zagreb se vraća festival Artikuliranje, glazbeni sastav Detour na otvaranju 6

Drugo izdanje festivala Artikulranje – ulične manifestacije koja povezuje i okuplja najveće kreativne umove iz cijele regije započet će u subotu, 30. travnja 2016. godine, artikulacijom i nastupom popularnog glazbenog sastava Detour, s početkom u 19.30 sati. 

Grupa Detour svojim prepoznatljivim suvremenim elektro-akustičnim zvukom godinama osvaja srca publike, a na njihovoj zanimljivoj i edukativnoj artikulaciji svi će mladi glazbenici iz prve ruke dobiti odgovore na pitanja vezana uz domaće i regionalno glazbeno tržište. Prvi će dan završiti njihovim koncertom pa će tako brojni fanovi doći na svoje. Nedjelju će obilježiti gostovanje poznatog umjetnika Mire Petkovića, koji će posjetiteljima približiti svijet grafita i hrvatsku uličnu umjetnost.

“Drago nam je da je baš nama pripala čast da otvorimo ovogodišnje izdanje festivala Artikuliranje i to u prekrasnom ambijentu Trga Josipa Jurja Strossmayera. Uz popratne gastro i kulturne sadržaje, nadamo se da ćemo svojom glazbom pridonijeti ugodnoj atmosferi koja je na Artikuliranju uvijek prisutna. Očekujemo Vas u 19.30 sati da u što većem broju zaplešete s nama“, izjavila je grupa Detour.

Sve ostale informacije u vezi programa ovogodišnjeg Artikuliranje festivala pratite ovdje.