Domagoj Jakić, u glazbenim krugovima poznatiji pod pseudonimom Yakka, aktivno je prisutan na domaćoj i svjetskoj elektronskoj sceni posljednjih 5 godina kroz originalna izdanja, remixe te nastupe u Hrvatskoj i susjednim državama. Provjerite njegovih top 10 za UES Magazine!

Suradnje sa svjetski poznatim imenima kao što su Barbara Tucker, DJ PP, Gary Caos, Phil Fuldner, Adrian Hour i mnoštvo drugih manje poznatih te izdanja na etikema poput Sony Music Enthertaiment, King Street Sounds, Deeperfect i Casa Rossa, potvrđuju kvalitetu Yakkinog zvuka koji nerijetko svoje mjesto zauzima na top 100 ljestvicama svih vodećih online trgovina za elektronsku glazbu.

Iako je glazba koju radi usmjerena na strano tržište, iznimke postoje, a jedna od njih je i najnovji uradak, točnije remix za hrvatski electro-pop sastav Detour i njihovu pjesmu “Plešem sama” koji će zasigurno svoje mjesto pronaći u diskotekama i setovima domaćih DJ-a dok je svoje mjesto već pronašla u eteru Otvorenog radija koji ju vrti svakodnevno.

photo by Nikola Knežević
photo by Nikola Knežević

Pozitivan feeback na izdanje su već ostavili brojni hrvatski house producenti i DJ-i, ali i susjedi iz Srbije te Bosne i Hercegovine, a neki među njima su Gramophonedzie, Blacksoul, Miss Soulfly, Topa, Danny Cruz, Dado Maas, DJ Damien, Nebs Jack, Senno, DJ Pintha, Milly, Phoenix Kraundler, Robi Sliva, Dj Miss Iness, Luka Jakopec, Dan Dally, Mario Mijatovic i mnogi drugi.

Yakka je i jedan od izvođača velikog Future Sound Of Zagreb 2015 klupskog festivala u sklopu kojeg će izdati stvar na istoimenoj CD kompilaciji kao i nastupati na house flooru, stoga je, upravo povodom FSOZ-a, za UES Magazine odabrao svojih trenutnih top 10 stvari koje možete provjeriti u nastavku:

1. Less Hate – All Night (Long Album Version ) [King Stret Sounds]

2. Franky Rizardo – True Love (Original Mix) [LTF Records]

3. Mass Digital – Closer (Brigado Crew Remix) [Heavenly Bodies Records]

4. Magillian, Eri2, Bass&Pads feat. Virginia Slimm – Doing Wrong (Original Mix) [Street King]

5. Milk & Sugar, Barbara Tucker – Needin U (Orginal Mix) [Milk & Sugar Recordings]

6. Mark Knight – Second Story (Original Mix) [Suara]

7. Matthias Meyer – The Rear Window (Original Mix) [Liebe Detail]

8. Guido Cusani – Techné (Original Mix) [TriplePoint]

https://soundcloud.com/guido-cusani/techne

9. Kim Ann Foxman – Creature (Kim Ann Foxman Remix) [Firehouse REcordings]

10. Detour – Plesem Sama (Yakka Remix) [Aquarius Records]