Prošlo je godinu dana otkad su Anto Anto i DJ Indy predstavili klupski program pod imenom Whateverest. Za ovaj jubilarni 10. event Whateverest ekipa ima pojačanje i podršku u vidu Resonate Festivala, koji je već nadaleko poznat kao platforma koja okuplja umjetnike, dizajnere i predavače u debatama koje se bave pozicijom tehnologije u umjetnosti, glazbi i kulturi.

U subotu 7.3. u Klubu slavi se prvi Whateverest rođendan uz crew Resonate festivala, čije se ovogodišnje izdanje događa od 13. do 18. travnja u Beogradu na desetak kultnih lokacija i uz učešće hit actova kao što su Ben Frost, Andy Stott, Emika, Inc. Simian Mobile Disco i mnogi drugi.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/139384867″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

U goste Kluba dolazi Tony Williams aka Addison Groove. Kao Headhunter bio je važna figura na dubstep sceni, izdavao za Tampu i ostale utjecajne lejblove.

2010.g. nam je iznenada otkrio „Footcrab“, jednu od najznačajniji bass stvari dekade, pod svojim novim imenom – Addison Groove. Reakcije na „Footcrab“ su bile fenomenalne, te je stvar doživjela ogroman uspjeh, i u komercijalnom smislu, ali i u očima kritičara. Utjecaje je pritom crpio iz Chicago ghetto tech i juke scene, te je Addison Grooveov utjecaj na UK bass glazbu ogroman, jer je zapalio iskru zanimanja za ove stilove, među publikom, ali i među kolegama, te je jedno od najzaslužnijih imena na europskoj sceni za proboj Chicago juke-a i footworka na naš kontinent.

Sada, već s dva albuma na Modeselektorovom labelu 50 Weapons, Addison Groove nastavlja tresti plesne podije snažnim blendom juke-a, jungle-a i ghettotech-a. Albumi su to “Transistor Rhythm” (2012.) i “Presents James Grieve” (2014), dok je od ostalih izdanja nama najdraže za SWAMP 81 label – Work it/Sexual. A izdavao je još i za – Gutterfunk, Tectonic i 3024.

Na Whateverest rođendanu očekujte beskompromisni set obilježen mutacijom navedenih stilova, u prvom planu s ritmovima bubanj mašine, acid bas linija i hip-hop/booty vokalnih sampleova.

Osim Addisona, dolazi i trenutno jedno od najbitnijih imena na beogradskoj klupskoj sceni – Feloneezy. Riječ je o DJ-u čija je selekcija raznovrsnih stilova elektroničke glazbe zapela za oko i uho underground autoriteta kao što su Don’t Watch That TV, Dummy i Dazed and Confused. Klupska večer u Beogradu koju vodi zajedno sa svojim prijateljima zaslužna je za proboj jukea i footworka u ovom dijelu Europe. U suradnji s Jackie Daggerom osnovao je crew Mystic Stylez koji broji sveukupno 9 DJ-a i koji je posvećen žanrovima kao što su footwork, grime, UK funky i ostalim „derivatima“ koji dolaze iz američke klupske glazbe.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/170165845″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Iako Feloneezy ima tek nekoliko službeno izdanih stvari, već je na playlistama utjecajnih imena kao što su Hyperdub i Opal Tapes, a podršku su mu javno iskazali i Bauuer, RL Grime, Dro Carey, Mssingno, Dorian Concept i mnogi drugi. Njegova produkcija se može čuti u mixevima Nightwave-a, Scratcha DVA-a te Jimmy Tamborella. Nedavna kolaboracija s Jackie Daggerom i DJ Paypalom snimljena je u čast pokojnog DJ Rashada, koji je bio Feloneezyev mentor i najveći utjecaj i koji ga je pozvao da bude dio internacionalnog projekta poznatog kao Teklife.

whateverest promo

Resident DJ-i su Indy & Anto Anto. Cijena ulaznice iznosi 30kn u pretprodaji putem Entrio sustava i na dan eventa do 00:30, te 40kn iza.

UESMag dijeli 2×1 upad! Sve što trebate napraviti jest lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu koristeći hashtag #UESMag te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime. Slučajnim odabirom odabrat ćemo sretne dobitnike upada.