Ovogodišnje gostovanje Bena Frosta na završnoj večeri festivala Žedno uho zasigurno je mnogim posjetiteljima predstavljalo jedno od najvećih pozitivnih otkrića u okvirima moderne konceptulane glazbe.

Premda mu je novi album A U R O R A na svim vodećim glazbenim kritičarskim platformama zasluženo dobio visoke ocjene, tako briljantan i brutalan nastup nitko se nije usudio očekivati. U sat vremena koncerta uz hipnotičke treptaje stroboskop svijetla i mase dima, sam na pozornici, okružen elektronskim instrumentima – Ben Frost je publiku doslovno odveo u najveće dubine svemira i provozao po njemu dragim najskriveniji kutovima dalekih galaksija, niti jednog trenutka podilazeći, koristeći se klišejima moderne industrijske elektronske glazbe.

Nakon gore opisanog iskustva Žednouhima nije preostalo ništa drugo nego organizirati mu prvi samostalni nastup u Hrvatskoj –   17. travanj 2015. godine. BEN FROST u klubu Močvara.

http://youtu.be/zacl7109U74

Rođeni Australac, Ben Frost 2005. godine seli u Reykjavik gdje put stvaralaštva nastavlja s bliskim prijateljima Valgeirom Sigurðssonom i Nicom Muhlyem. Ubrzo pokreću intimnu diskografsku kuću The Bedroom Community na kojoj izdaju glazbu najvećim dijelom orijentiranu na modernu/avangardnu kompoziciju.

Pored svojih solo albuma Ben Frost istim intenzitetom stvara glazbu za film, kazalište, moderni ples, a također surađuje, po svemu sudeći, isključivo s izvođačima gdje postoji obostrano razumijevanje i ljubav prema stvaralaštvu. Neki od izvođača s kojima je Frost surađivao su: Brian Eno, Swans, Bjork, Gus Gus, Colin Stetson, Tim Hacker. Senzibilitet za umjetnost koju Ben Frost ispoljava kroz komponiranje kao i kroz vještine audio inženjeringa i produciranja, ponajbolje dokazuju i brojni dugomentražni, kratki igrani i dokumentarni filmovi, zatim niz kazališnih predstava i izvedbi modernog plesa gdje je Frost potpisan kao kompozitor glazbe. Neki od filmova koje treba istaknuti su zasigurno australski igrani film Sleeping Beatutiy koji je 2011. godine prikazan na festivalu u Cannes-u i islandski igrani film Deep. Kao Frostov dosadašnji vrhunac u stvaralaštvu treba istaknuti scensko/glazbenu adaptaciju kultnih književnih djela kao što su novela Iain BanksaThe Wasp Factory gdje je Ben potpisan kao skladatelj i redatelj predstave, zatim kultni film Solaris Andreia Tarkovskyog, uz koji Ben Frost i Daníel Bjarnason, uz pratnju poljskog filharmonijskog orkestra – Sinfonietta Cracovia, izvode glazbu uživo uz prikazivanje filma.

Posljednji album A U R O R A izdan je paralelno za Benovu diskografsku kuću Bedroom Community i major label Mute. Najbitnija platforma koji se bavi globalnim glazbenim događanjima u popularnoj glazbi Pitchfork dodijelio je važnu etiketu posljednjem Benovom albumu za 2014. godinu: Best new music 2014.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 55kn u periodu od 8 – 24. prosinca mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinjska 22 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Na ulazu će koštati 80 kn. Nakon isteka perioda promotivnog perioda prodaje cijene ulaznica će biti sljedeće: 65kn (do 16.04.2015.), 80kn (na ulazu).