We Love Sound w/ Ricardo Villalobos!
We Love Sound w/ Ricardo Villalobos!

Još je manje od tjedan dana preostalo do We Love Sound večeri kada će svoj prvi klupski nastup u cijeloj našoj regiji imati jedan od najbitnijih artista na svjetskoj elektronskoj sceni – Ricardo Villalobos. Potražnja za ulaznicama je velika te je prvi kontigent rasprodan već u prvih tjedan dana. Osigurajte preostale ulaznice na vrijeme ili okušajte sreću u UESMAG nagradnjači!

Kupovina ulaznica za We Love Sound uz Ricarda Villalobosa je moguća putem Entrio online trgovine i prodajnih mjesta. Trenutno je u ponudi paket ulaznica za 6 osoba po cijeni od 750kn i pojedinačne ulaznice za 150kn. Na ulazu ulaznica će iznositi 200kn.

Ricardo Villalobos stvoritelj je nekih od najambicioznijih i otvoreno bizarnih elektroničkih konstrukcija u posljednjih 20 godina. Njegov najnoviji rad se može čuti samo na partijima vikendom, a njegova fizička izdanja su česta – nesvakodnevnih dužina i oblika.

Rođen u Čileu, odrastao u Berlinu, Villalobos ima vrlo interesantnu glazbenu priču: kultivirao je poseban zvuk prilično izravne tech-house glazbe ublažujući je sinkopiranim i latino ritmovima plaže. Tu je i veliki utjecaj ranih godina bendova kao što su Tangerine Dream, Kraftwerk i Depeche Mode, kao i prvih techno izdanja iz Detroita.

“Kada glazba povezuje ljude, bez obzira kakva je glazba, ona ima snažan iscjeljujući utjecaj na društvo”, govori Ricardo.

https://www.youtube.com/watch?v=F8PIfm6xLN4

Njegov prvi album objavljen je na njemačkom Playhouse labelu 1994. godine, a već desetak godina label Perlon, gdje surađuje s rumunjskim prijateljima, definiraju njegovi prostrani i lutajući ritmički obrasci koji čine nedvojbeno poznati zvuk u svijetu moderne house glazbe. Godine 1988. prvi je puta svirao u klubu, naoružan svojom znatnom, širokom kolekcijom ploča. Nakon svog prvog putovanja u Ibizu 1995., Ricardo usvaja otok kao treći dom. Velik broj fanova obilazi svijet i prati njegove nastupe, zbog specijalnog zvuka koji ih odvodi na čarobna putovanja.

Villalobosov najdraži kanal komunikacije je glazba: “To je jezik, kao da razgovara s vama i približava vam se, na što uslijedi emocionalna reakcija”.

Po prvi put u Zagreb, 18. studenog 2016. Sonus Festival dovodi čovjeka koji je glazbena kategorija za sebe i česti segment biografije najpoznatijih svjetskih DJ-a. Ne propustite!

Vodimo vas na We Love Sound večer uz Ricarda Villalobosa! 3

Drugi We Love Sound event u Zagrebu bit će ujedno i proslava 15 godina postojanja Klubske scene, jednog od najpoznatijih hrvatskih portala koji prate elektronsku glazbu u regiji i svijetu.

Uz Ricarda, 18. studenog, nastupit će i Ian F. iz Slovenije, jedan od vlasnika Colours Music etikete i party brenda, te domaća podrška, Sergej Snooze, osnivač zagrebačkog kluba Sirup. Facebook event provjerite ovdje, a u nastavku okušajte sreću jer dijelimo 2×1 upad!

Dijelimo 2×1 upad, a za sudjelovanje u nagradnjači potrebno je: lajkati UES Magazine Facebook stranicu, lajkati i shareati članak na svom facebook i/ili twitter profilu koristeći hashtag #UESMAG te u komentaru ispod članka navesti koji poznati festival stoji iza ovog eventa? Vaša imena i prezimena šaljite na mail [email protected] s naznakom “UESMAG We Love Sound w/ Ricardo Villalobos”. Slučajnim odabirom, u utorak 15. studenog, odabrat ćemo sretne dobitnike upada koje ćemo obavijestiti putem maila.