Future Sound Of Zagreb
Future Sound Of Zagreb

Najpoznatiji i do sada najveći i najglasniji domaći klupski festival – Future Sound Of Zagreb 2015, ove godine slavi 16. godišnjicu u sklopu koje vas u 4 dana očekuje čak 4 eventa u 5 klubova: Depo, Shock Show Industry, Museum, Super Super, Taboo, a koji se nalaze u prostoru bivše tvornice Katran (Radnička cesta 27), gdje će nastupiti 45 poznatih DJ/live act imena sa domaće elektroničke scene! 

FUTURE SOUND OF ZAGREB uživa status najvećeg, najpoznatijeg i najprestižnijeg zagrebačkog klupskog festivala elektronske glazbe koji jedanput godišnje okuplja najbolje zagrebačke DJe i producente elektronske glazbe. Prvi, danas već legendarni FSOZ festival održan je 1999. godine u povodu emitiranja jubilarne 200. emisije hrvatske televizije TOP DJ MAG. U narednim godinama FSOZ je izgradio i održao status najprestižnijeg hrvatskog klupskog festivala na kojem su nastupali brojni poznati domaći i strani DJi.

Osnovni koncept ovog festivala je jednom godišnje na jednom mjestu okupiti najbolje zagrebačke DJe, prezentirati različite aktualne glazbene stilove i promovirati domaću underground elektronsku glazbu i scenu u najširem značenju te riječi. Ovaj festival već više od 15 godina predstavlja nezaobilazan glazbeni i kulturološki događaj koji ima veliki značaj za popularizaciju i razvoj hrvatske urbane, klupske DJ scene i kulture gdje je na jednom mjestu predstavljen raznovrstan spektar najnovije i najkvalitetnije domaće i strane recentne elektronske glazbe svih žanrova: techno, tech, deep, house, psy, bass…

Vodimo vas na 'Future Sound Of Zagreb 2015' festival! 5

FSOZ ove godine slavi 16. godišnjicu u sklopu koje vas u 4 dana očekuje čak 4 eventa u 5 klubova: Depo, Shock Show Industry, Museum, Super Super, Taboo, a koji se nalaze u prostoru bivše tvornice Katran (Radnička cesta 27), gdje će nastupiti 45 poznatih DJ/live act imena sa domaće elektroničke scene.

Prvi dan festivala u petak 13. studenog u DEPO klubu rezerviran je za FSOZ “New Talent B2B Special” na kojem će se predstaviti ukupno deset DJa nove generacije koji nam pripremaju vrhunski osmosatni “Back2 Back” program: Reversed Sentence, Tvrtko b2b Sladoled, Branos b2b Sin, Ufos Sakiris b2b Rudi Papić, Teychee b2b Leon B. Ulaz na prvu večer plaća se odvojeno od druge večeri, a iznosi 20 kuna.

Drugi glavni dan, u subotu 14. studenog, brijemo po prvi put 10 sati non stop od 21-07h na čak 6 tematskih floorova (FSOZ Legends,Techno, House, Bass, Psy/Trance, Fusion) u 4 kluba koji se svi nalaze u krugu stare tvornice Katran, a udaljeni su jedan od drugog na samo 50-ak metara (Depo, Shock Show Industry, Museum, Super Super).

Vodimo vas na 'Future Sound Of Zagreb 2015' festival! 6
FSOZ 2014: Red na ulaz u Katran!

FSOZ festival svake godine predstavlja najbolje od najboljih tako da će i ovaj put u dvije večeri nastupiti 45 top domaćih izvođača elektronske glazbe:

Na ‘FSOZ Legends’ roomu u Depo klubu očekuju vas legende domaće elektroničke scene Mary, Cet, Kiki, Mr. DJ Dario i Damir Ludvig. U ‘Fusion’ roomu koji je smješten u Super Superu nastupat će trenutno jedni od najaktulanijih lica sa scene – Jogarde, Homeboy live, Mimi, Ilija Rudman i Felver. Kroz odabranu house glazbu na ‘House’ roomu u Show Shock Industryju vodit će vas Yakka, Tom Bug, Blacksoul, Eddy Ramich i Drop Dopers, dok će vas techno glazbom na ‘Techno’ roomu u Museumu pokretati Sthekerson, Teo Zver, F.O.R.M. live, Teo Harouda i Fabian Jakopetz. Na psy trance putovanje u Show Shock Industryju vodit će vas Omnivox, Twisted Twins, Stevo, Lunar Dawn i M-Run, dok ludo bass skakanje spremaju Strapazoot, Phillipe, 207, Filip Motovunski i Kodin!

Cijena ulaznice za drugu večer iznosi 70kn do 23h te 90kn nakon, a plaća se na glavnom ulazu u klub Katran i uključuje festivalsku narukvicu koja omogućuje ulaz u sve klubove i na sve floorove u Depo/Shock Show Industry/Super Super. Blagajna se otvara u 21h!

Ovogodišnji “FSOZ Official Afterparty” održat će se u nedjelju 15. studenog u TABOO klubu od 07-14h, a za glazbu će biti zaduženi Toxic i Matya. Ulaz se plaća 20kn!

Kao i uvijek do sada, misija i cilj i ovogodišnjeg FSOZ-a je da jedanput godišnje okupi i ujedini zagrebačku elektronsku klupsku i DJ scenu na jednom mjestu i predstavi raznovrstan spektar najnovije i najkvalitetnije domaće i strane recentne elektronske glazbe svih žanrova: techno, tech, deep, house, psy, bass… (pri dnu članka provjerite našu nagradnu igru!)

Vodimo vas na 'Future Sound Of Zagreb 2015' festival! 7

FSOZ 2015 – “Elektronski okrugli stol”

Kao uvod u FSOZ festival 2015 u četvrtak 12. studenog od 19 sati u DEPO klubu se održava dugoočekivani “Elektronski okrugli stol”, DJ tribina na kojoj će se okupiti poznati DJi, producenti, promotori, organizatori festivala i vlasnici klubova – Adnan Mehmedović Medo (Fresh Island Festival), Ivan Bušljeta (Papaya, Zrće), Tomo Pupavac (Noa, Zrće), Vedran Meniga (Dimensions, Seasplash Festival, Sirup), Damir Ludvig (Astralis), Fabian Jakopetz (Yin Yang Records), Filip Motovunski aka Noon (BPM Rec.), Teo Harouda (rave*n*roll, DEPOklub), Tom Bug (burnResidency) – i prodiskutirati razne zanimljive teme vezane uz elektronsku, klupsku i festivalsku scenu, DJing i produkciju. Više provjerite ovdje.

FSOZ OFFICIAL CD

Ove godine Future Sound Of Zagreb Festival 2015 po prvi puta dobiva i svoj službeni dupli CD. Na ovoj ultimativnoj kompilaciji koja predstavlja najbolje od hrvatske elektronske glazbe raznih žanrova, nalazi se 24 autorskih traka od naših najpoznatijih producenata, a koje je je odabrao Damir Cuculić, osnivač, glavni organizator i promotor FSOZ festivala.

Ovaj „vizionarski“ diskografski projekt koji je nastao kao plod suradnje FSOZ festivala i poznate hrvatske diskografske kuće DANCING BEAR predstavlja pravi raritet na hrvatskoj glazbenoj i diskografskoj sceni i kao takav predstavlja vrijedan dokument jednog vremena koje treba biti obilježeno, zapamćeno i zaštićeno. Ovo je možda jedan mali korak za sve koji su sudjelovali u ovom projektu, ali sigurno jako velik za hrvatsku elektronsku glazbenu scenu.

Izvođači: PETAR DUNDOV / HOMEBOY / BLACKSOUL / EDDY & DUS / ILIJA RUDMAN / DAMIR LUDVIG / NIKOLA FUCHKAR / DROP DOPERS / YAKKA / FABIAN JAKOPETZ / BLURIX / STHEKERSON / F.O.R.M LIVE / DJ OGI / 207 / KODIN / FILIP MOTOVUNSKI / LUKA LEEKS / DR. STRAPAZOOT / EGOLESS / TWISTEDTWINS / LUNAR DAWN / ADRENALIN RUN (STEVO & M-RUN) / OMNIVOX

fsoz_skroz_oz

Za sve detaljne informacije o samome eventu kao i svim DJ-ima i live actovima festivala pratite službeni FSOZ Facebook event kao i Future Sound Of Zagreb Facebook stranicuna kojoj možete naručiti ekskluzivnu crnu FSOZ “Limited Edition” majicu poznate belgijske etikete B&C od 100% organskog pamuka sa cool svjetlećim logotipom.

Kako je bilo na prošlogodišnjem izdanju prisjetite se ovdje, a u nastavku okušajte sreću i osvojite upad te pogledajte službeni FSOZ 2014 aftermovie!

UESMag dijeli 2×1 upad za prvu večer i 2×1 upad za drugu večer FSOZ festivala! Sve što trebate napraviti jest lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu koristeći hashtagove #UESMag i #FSOZ te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime. Slučajnim odabirom, u petak, 13. studenog, odabrat ćemo dobitnike upada!