Dimensions Festival
Dimensions Festival

Tijekom posljednjih šest godina Dimensions festival je izgradio mjesto u srcu ljubitelja elektroničke glazbe širom svijeta, koji svako ljeto pohode tvrđavu Punta Christo kako bi slušali nova glazbena otkrića, ali i već etablirana imena. S upravo objavljenim potpunim popisom izvođača  zasigurno će učvrstiti svoju  zasluženu poziciju.

Pripremajući se za novo izdanje festivala organizacijski tim upravo je dodao niz velikih glazbenih imena kao što su: Dâm-Funk, Aux 88, Parris Mitchell, Mr Ties, Willow, Khruangbin, Maurice Fulton, Kode 9, a oni će se pridružiti već ranije objavljenim izvođačima kao što su Grace Jones, Jeff Mils, Shuggie Otis, Ata Kak, Floating Points i Nina Kraviz. Još jednom Dimensions u Hrvatsku dovodi živahnu, šaroliku i prepoznatljivu listu izvođača koji predstavljaju najbolje od techna, housea, diska, soula, funka, duba i svih nijansi između. Od 30. kolovoza do 3. rujna Dimensions festival 2017 pokrit će sve baze za eklektičnog glazbenog pustolova, od koncerata bendova u dnevnoj smjeni na festivalskoj plaži, pa sve do teških techno ritmova u Moat pozornici.

Pravu dozu funka publici ubrizgat će američki groove majstor Dâm-Funk, kako zvuči live electro na američki način pokazat će grupa Aux 88. Goldie, drum and bass legenda posebno za Dimensions priprema jedinstveni techno set. Paris Mitchell, jedan od kraljeva kultne ghetto house izdavačke kuće Dance Mania, po prvi će put nastupiti na festivalu sa svojim energetičnim setom. Dašak Detroita donosi Scott Grooves, dok će premijerno nastup imati i samozatajni američki house producent Maurice Fulton. Dašak psihodelije na tvrđavu donosi Khruangbin, tročlani bend iz Texasa koji stvaraju glazbu pod utjecajem tajlandskog funka iz 60-tih, Tarantnovih filmova i surf-rocka. Iz Velike Britanije pak stižu velikani produkcije Andy Stott, Adrian Sherwood, Kode9, Mala i Pinch.

Više od 120 izvođača stiže na Dimensions festival, epicentar svjetske elektroničke glazbe u Puli 3

Svake godine sve je dulji popis regionalnih izvođača, pa tako ove na tvrđavi nastupaju Petar Dundov, Ilija Rudman, Cuisine Dub, bendovi Chui i Kozmodrum, Le Chocolat Noir, Jan Kincl & Regis Kattie (live), Andrea Ljekaj, Borut Cvajner, Mimi, Labud, Ganik, Novell, CFSN, Bebetto, Mislav, Pytzek, Avoid, Mikadroid, Volster.

Od Silent Servanta, suosnivača Jealous God kuće očekujemo duboke techno ritmove, dok će Billy Nasty, vlasnik Guinnessovog rekorda voziti publiku svojim vibrirajućim elektro setom. Berlinsku queer scenu će predstaviti Mr Ties, koji će prošarati svim žanrovima u svom veselom setu. Stiže i Willow, nova nada iz Manchestera, a delikatnu stranu elektroničke glazbe pokazat će Telefon Tel Aviv. Drum and bass još je jedan od žanrova zastupljenih na Dimensions festivalu, a ove ga godine predstavljaju; Bailey,  Ant TC1, SP:MC, MC GQ. U Pulu se vraćaju i miljenici publike, ujedno i predstavnici globalne Dimensions obitelji;  Bradley Zero, Lexis (MIMS), Butterside Up DJ-jevi, Masalo, Gilla, Thea Hudson-Davies, City Fly, Inner U  i Exodus.

6. Dimensions festival 30.kolovoza u pulskoj Areni otvorit će svemoćna Grace Jones, kojoj će ovo biti prvi nastup u Hrvatskoj, a uz nju nastupit će još i berlinska super-grupa Moderat, te Yussef Kamaal  i Moses Boyd. Prijateljska atmosfera, čaroban ambijent, ograničen kapacitet, savršeno ozvučenje i beskompromisan izbor izvođača čine Dimensions jednim od najuglednijih festivala elektronske glazbe u svijetu i nezaobilazno mjesto za sve istinske ljubitelje glazbe.

U prodaji su povoljnije regionalne ulaznice, po cijeni od 660 kuna za sve dane festivala (festivalska ulaznica ne uključuje i koncert otvorenja) dok su regionalne ulaznice za koncert otvorenja po cijeni od 325 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Entrio sistemima i na Entrio prodajnim mjestima.