Nakon New Yorka, Pariza, Londona, Zuricha i još mnogih gradova svjetska zvijezda i ponajbolji portugalski House / Techno DJ – Steve Parker, čije radove podržavaju velikani poput Svena Vätha, Dubfirea, Chrisa Liebinga, Josha Winka ili pak Richie Hawtina, odlučio je još jednom zapaliti našu metropolu!

Vrlo vjerovatno se neki od vas još uvijek sjećaju prošlog odličnog partija sa Steve Parkerom iz 2013. godine kada je gostovao u prepunoj Staroj klaonici. Ovoga puta udar dobre glazbe ide u samo srce Hrvatske. U subotu, 18. listopada, novouređeni klub Ritam grada, u Gajevoj 2, odnosno sam Trg bana Jelačića nova je lokacija gdje ćemo uživati u glazbenom umijeću ovog portugalskog velikana koji dolazi povodom otvorenja novog klupskog programa Square.

Steve Parker, na čiji je glazbeni izričaj utjecala revolucija House i Techno glazbe, jedan je od najuspješnijih portugalskih Tech House / Techno producenata. Od prvog izdanja 2007. nametnuo se kao jedan od najcjenjenijih novih lica na sceni, a do 2009. nanizao je nekoliko EP-ova za razne etikete – SCI+TEC (Switch Box EP), Get Systematic (Quartz rec), Synewave, Sleaze i Harthouse.

2009. je ključna jer se tada njegov singl Mexilhao (Weave) našao na 3. mjestu Beatportove ljestvice. S 20-ak izdanja na vinilu i stotinjak originalnih singlova i remixeva koji se nalaze na gotovo svim web shopovima, Steve Parkerova izdanja su uključena i u neke od međunarodnih mix albuma poput Secret Cinema-Welcome to my club i Azuli Presents Ibiza ’11 by James Talk & Olav Basoski. S pokretanjem vlastite etikete Spark Musik 2010. Parker se otisnuo na svjetsku turneju, a 2011. je njegov EP „Escuro“ izdan za Ovum Recordings etiketu koja mu je oduvijek bila inspiracija. Uskoro mu izlaze i izdanja na Pig&Dan-ovoj etiketi Elevate, Damon Wildovoj etiketi Synewave New York te Florian Meindlovom FLASH Recordingsu.

Vlastita produkcija zrcalo je njegovih setova kojima dominiraju House i Techno, u kombinaciji s hipnotičkim eksplozivnim vibrama i groovy ritmovima koji odlikuju njegov minimalistički Tech stil. Steve Parker se već dokazao kao producent, a njegove radove podržavaju i Sven Vath, Dubfire, Chris Liebing, Josh Wink ili pak Richie Hawtin koji ga u zadnje vrijeme sve ćešće svira (provjerite ovdje)

https://www.youtube.com/watch?v=doEcAiFXRVQ

Uz Steve Parkera, za DJ pultom vas očekuje već dobro poznati zagrebačko-kutinski dvojac, Pete Dux i Bronski. Prvi je jedan od istaknutijih zagrebačkih DJ-a novije generacije te alfa i omega, ali i rezident DJ UES organizacije, dok je drugi lik iz Kutine, rezident riječkog KBS tima koji brije na Deep & Tech House, ali u zadnje vrijeme sve više i na Techno. Cijena ulaznica iznosi 30kn, a možete ju kupiti u sustavu Entrio. Više informacija potražite u službenom FB eventu.

Nagradna igra: Dijelimo 2×2 upada za ovaj party! Sve što trebate napraviti jest lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu koristeći hashtag #UESMag te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime. Slučajnim odabirom u petak, 17. listopada, u popodnevnim satima odabrat ćemo sretne dobitnike upada.