Vedran Božić znan još kao _prototype jedan je od nositelja elektronske scene grada Karlovca, u kojem živi i djeluje posljednja tri desetljeća, a ponajviše kroz projekt Lokalna Elektronička Defenziva [LED] čije se 8. izdanje festivala upravo održava!

Vedran Božić strast za elektronskom glazbom počinje u najturbulentnijim mladenačkim danima kada je, vidjevši pozitivnu vibru plesnih podija koje je obilazio, i sam htio postati tvorac nečega sličnog. Svoje prve “gaže” odrađuje na privatnim tulumima, nakon kojih se javlja želja i motivacija da te ”gaže” prerastu u nešto veće. Iz tog razloga, kao i u svrhu očuvanja i promocije elektronskog zvuka na lokalnoj razini, sa svojim vrlo dobrim prijateljem
Domagojem 2007. godine osniva projekt Lokalna Elektronička Defenziva [LED].

Tada također pokreću sada već poznati te od publike dobro prihvaćeni LED Festival, koji već osmu godinu zaredom ugošćuje najbolja imena hrvatske elektronske scene, ali i šire. Danas vodi program pod nazivom pLEDsnjak, koncept stvoren u svrhu promocije dobrog zvuka i zabave, motor koji pokreće tijelo na ples.

LED_FEST8_2015

Dosadašnje svirke diljem Hrvatske, kao i inozemno gostovanje na jednom od berlinskih festivala unazad par godina izgradili su ga kao mladog umjetnika na hrvatskoj elektronskoj sceni. DJ- booth pritom je dijelio s imenima kao što su Nathan Coles, Pure Science, Dave Mothersole, SLG, Petar Dundov… 

Njegov stil glazbe mogli bi opisati kao vrlo plesni tech-house s elementima techna i deep house-a. Kroz svoje setove redovito predstavlja i najnovija izdanja s prominentnih label-a poput Innervisions, Kompakt, Running Back i dr., što mu glazbeni miks čine još većom poslasticom za sve poznavatelje underground elektronskih žanrova, kao i za sve ostale plesače koji s osmijehom napuštaju plesne podije.

Povodom osmog izdanja LED FEST8-a Vedran je za UES Magazine odabrao svojih trenutnih top 10 traka. Provjerite i uživajte u trakama u nastavku, a upade za glavnu večer LED FEST8-a uz Marka Nastića osvojite ovdje!

1. John Talabot – Machine (John Talabot’s Synthedit) [Philomena]

https://www.youtube.com/watch?v=-hrWHQ1Yxlo

2. Daniel Bortz – Chortz [Pastamusik]

3. Dave DK – Smukke Lyde [Kompakt]

4. Frankey & Sandrino – Acamar [Innervisions]

5. Marvin & Guy – Cancion (Para Ti) [Hivern Discs]

6. The Acid – Ra (David August Remix) [Infectious]

https://www.youtube.com/watch?v=7REdDDaIzyg

7. Magit Cacoon — No Compromise [Upon You]

8. Michael Mayer — The Stickler [Kompakt]

https://www.youtube.com/watch?v=r4eFCha0ONs

9. Kink – Tail of Prisma [TipTop Audio]

10. Idioma — Pandore (Original Mix) [Marketing Music]