Uzdanica Ostgut Tona i Panorama bara, Steffi, izdaje svoj drugi album

2

Jedna od najboljih ženskih DJ-a i producenata, rođena Nizozemka Steffi Doms poznatija kao DJ Steffi, s berlinskom adresom i berlinskim stavom, nakon odličnog albuma iz 2011. uskoro izdaje svoje drugo albumsko izdanje.

I dan danas rado poslušamo ‘Yours and Mine‘ is 2011. godine također izašlo za Ostgut Ton, etiketu u vlasništvu jednog od najpoznatijeg kluba današnjice, kluba Berghain, na čelu s menadžerom Nickom Hoppnerom, za koji je nedavno izdala i svoj prvi službeni miksani CD – Panorama Bar 05.

[quote_box_center]’Željela sam napraviti ovaj album bez ikakvih očekivanja, niti svojih niti vanjskih, te sam tražila otvoren i slobodan pristup pri izradi albuma. Namjeravala sam uključiti Electro i IDM elemente, s obzirom da su to moji korijeni, u početku moje DJ karijere. Nakon skoro 20 godina imam osjećaj da sam napravila puni krug, pa sam željela napraviti album koji bi, kao DJ, željela nositi u svojoj torbi s pločama.'[/quote_box_center]

Novi album Power Of Anonymity, prvo je trebao izaći 10. studenog, no čini se kako je datum izlaska ipak pomaknut na 24. studenog, a za razliku od prvog albuma, koji je, po njenim riječima, pogodan i za slušanje u klubu, kao i u autu, ovaj album je odraz njenog doživaljanja plesnog podija danas, koji je željela prenijeti u studio.

Steffi _ Power Of Anonymity[quote_box_center]’Pitala sam se što bi se dogodilo kad bi se zatvorila u studio i producirala neprestano, bez da gaže i putovanja utječu na moj tijek stvaranja. Dugi boravak u studiju sam podjelila na 3 bloka; prvo sam improvizirala i radila skice, potom sam aranžirala i editirala svaku traku, i onda period miksanja. Stvaranje Power of Anonimity albuma potaknulo me da dublje zađem u svoju kreativnu notu. Jedva čekam da ponovno uđem u studio. Ključ je u održavanju fokusa.'[/quote_box_center]

Kako se čini, 40-erogodišnja producentica Steffi, koju smo imali prilike slušati i u Hrvatskoj, na ljetnim festivalima, kao i u zagrebačkom Sirupu, napravila je još jedno odlično izdanje, s opuštenim trakama poput “Pip” i “Fine Friend”, te plesnim, klupski orijentiranim “Selfhood”, “Bag Of Crystals”, “JBW25” i “Bang For Your Buck”.

Na traci “Treasure Seeking” ponovno je surađivala s njenim starim suradnicima – Dexterom i Virginiom, te traka dolazi kao šplag na torti, a cijeli album odiše zvukom 808-ice, synthova, perkusija, Detroit Electra, ali sve ukomponirano u njen retrofuturistički zvuk.

Tracklist:

 1. Pip
 2. Everyday Objects
 3. Selfhood
 4. Power Of Anonymity
 5. Bag Of Crystals
 6. Hard Hitting Horizon
 7. Bang For Your Buck
 8. JBW25
 9. Treasure Seeking feat. Dexter & Virginia
 10. Fine Friend

  [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/173627735″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]