Današnja tehnologija omogućuje nam bezbroj načina da sretnemo prijatelje (i strance). Možemo označiti lokaciju na Instagramu, Facebooku, i gotovo svakoj aplikaciji, a poruke možemo slati s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Stigla je i neizbježna suprotnost ovome i zove se Cloak, a to je «antisocijalna» mreža koja koristi društvene check-inove i druge informacije o geografskim lokacijama kako bi vam pomogla da izbjegnete ljude koje radije ne biste vidjeli.

Nakon što prvi put skinete aplikaciju, možete ju povezati s Foursquareom i Instagramom (a ubrzo će to biti moguće s više mreža). Cloak tada prema nedavnim check-inovima računa gdje se vaši kontakti nalaze. Možete provjeriti kartu ili – za bivše, lajave susjede i druge nepoželjne osobe – možete ih označiti kako biste dobili upozorenje kada se nalaze u određenom radijusu.

cloak-app
Aplikaciju su osmislili programer Brian Moore i bivši kreativni direktor Buzzfeeda (social news i entertainment stranica) Chris Baker. Izgleda da se Baker specijalizirao za pomalo mizantropske aplikacije. Osmislio je aplikaciju koja iz vašeg Facebook news feeda miče dosadne slike djece vaših prijatelja te aplikaciju koja može utvrditi da li se vi i vaš Facebook prijatelj međusobno ne sviđate. Ova aplikacija će vas čak i obavijestiti kada otkrije da vas novi prijatelj mrzi.

Moore i Baker ističu kako je njihova aplikacija korisni alat a ne parodija, iako postoji mjesta za oboje u kraljevstvu društvenih mreža. Korisnici Facebooka godinama traže «dislike» gumbić – međutim do sada su dobili samo varijacije kao što su «like», srce i «fan». U svijetu Facebooka jednostavno nema mjesta za ništa osim «prijateljstva» sa svima.