Zanima li vas gdje su najbolji partyji i festivali na kugli zemaljskoj, tada svakako nabavite vlastiti primjerak knjige “Around The World In 80 Raves”.

Autor ove nedavno izašle knjige novinar je i urednik Mixmagove techno rubrike, Marcus Barnes, koji je knjigu napisao iz uvjerenja kako sufestivali postali sastavnica životnog stila ljudi diljem svijeta. Knjiga tako pokriva 80 raveova, odnosno 80 festivala od SAD-a preko Kanade, Islanda, Hrvatske, Japana do Perua i mnogih drugih. Barnes je za svaki festival napisao informacije o povijesti festivala, o lokaciji, što možete tamo očekivati te koliko vam okvirno novaca za koji treba, a  u što je uključio cijenu ulaznice, smještaja, hrane i pića.

Daleko najzastupljeniji festivali su oni iz Barnesove domovine, Velike Britanije, ali svoje mjesto u ultimativnome vodiču za rejvere našli su i Outlook i Exit. Tako je za Exitovu Dance Arenu napisao kako mu je jedno od najdražih mjesta za partijanje na svijetu, a posebice ga se dojmio nastup Prodigyja 2009. godine, dok je za Burning Man rekao kako je riječ o jedinstvenome iskustvu koje bi svi trebali probati barem jednom u životu.

“Around The World In 80 Raves”
knjiga je koja će dobro doći svakom zaljubljeniku u festivale, onom koji ne ide samo zbog line upa već i zbog duha zajedništva koji vlada festivalskim danima i noćima, a vaša može biti za tek 10 funti te ju naručite ovdje.