UES: Pozdrav Simone budi ljubazan, pa nam se predstavi ukratko.

Simon Roge: Moje ime je Igor Simonović, bavim se muzičkom Produkcijom i Djingom.  Ponosno stojim iza projekta „Simon Roge“.

UES: Reci nam koje je tvoje misljenje o nepisanom pravilu da “dobar” DJ ujedno mora biti i producent?

Simon Roge: Čvrsto mislim da je ono što DJ-a čini dobrim vrednost koju on daje. Što više toga DJ ima da ponudi, to će biti bolji i to će mu se vratiti da bi imao da još više daje i tako u krug. Kada kažem  „vrednost“  ne mislim samo na produkciju.

UES: Koliko glazbenih izdanja imaš izdano zasad i sprema li se koje izdanje u skorije vrijeme?

Simon Roge: Imam preko 20 izdanja, a nakon duge pauze spremam dva nova izdanja. Tačnije underground izdanje „Calinti EP“ koji izlazi sredinom Aprila za jednu veoma respektabilnu izdavačku kuću i single izdanje na kojem radim jako dugo sa jako talentovanim gitaristom Momčilom Stojanovićem i još par dobih muzčara. 

UES: Što ti misliš, mora li DJ-jaški glazbeni odabir striktno pratiti producentski izričaj?

Simon Roge: Mislim da DJ treba da prati svoj produkcijski rad, ali da u toj pratnji i tom odabiru ne ograničava sebe i svoje izražavanje publici. 

UES: Reci nam nešto o glazbenoj sceni grada iz kojega dolaziš? Zapažanja o istoj unazad 5 godina?

Simon Roge: Beogradska klupska scena se jako izmenila na bolje. U proteklih par godina postale su popularne kafane koje su nekada bili barovi, i sada ljubitelji domaće folk i pop muzike imaju mesto gde mogu da slusaju samo to i da se super provedu. Pojavilo se dosta novih organizatora eventa i festivala, koji stvarno punom parom rade i dovode nam neverovatna imena kojih nije bilo 5 godina unazad. Takodje online magazini kao što su: Urban Bug, BGD Grotto, The Clubber, Vibeyourself i jos mnogo drugih koji su znatno doprineli klubskoj sceni i zainteresovali dosta novih mladih ljudi.

UES: Spomeni nam kolege iz regije čiji rad cjeniš i koji te inspiriraju u tvom umjetničkom izričaju?

Simon Roge: U ogromnoj ekspanziji novih artista vrlo je teško odabrati samo par, jer je lista zaista prevelika. Na mestu broj jedan je kolega Saša Savić, poznatiji kao Rub a Dub. Velika čast mi je što sam upoznao njega lično i delio sa njim DJ pult. Učestalo je u setovima tehno i tech house velikana kao što su: Marco Carola, Joseph Capriati i mnogo, mnogo drugih. Predrag Petković sa projektom MENE je pravo osveženje što se produkcije tiče, Petar Cvetković sa istoimenim projektom koji je veoma poznat domaćoj, a i stranoj publici. Što se DJ-inga tiče definitivno dvojac Ivan Radojević i Luka Vuković (031republic) kao i sastav DBDZ.

UES: Znajući da tražimo zahtjevan “zadatak” gostujućih DJ-a da svoj pogled na glazbeni univerzum predstave mixanom formom (od 60 do 80 min), zanima nas dali ista predstavlja selekciju koju možemo čuti sluÅ¡ajući uživo tvoj nastup? Ili je mix nastao kao rezultat trenutne inspiracije?

Simon Roge: Predstavljen miks je nešto što možete čuti na mojim nastupima i uključuje moju novu unrelased traku Calinti.

UES: Tvoj viđenje idealnog neradnog/nemuzičkog vikenda?

Simon Roge: Povezivanje sa prirodom, najbližim prijateljima i putovanje ili miks tih stvari.

UES: I za kraj nam reci na kojim socijalnim servisima možemo pratiti tvoje djelovanje?

Simon Roge: Facebook (profil i page), Soundcloud, Mixcloud, Instagram.

M.K.