Totem Ves je relativno novi projekt mladog Zadranina Matije Nonkovića, koji predstavlja eksperimentalnu vrstu industrijalnog techna. Ideja za pokretanje ovog projekta došla mu je čisto iz puke dosade, samoće i kontra efekta na njegovo viđenje današnje techno scene, ali i anti komfort zone. Glavni cilj njegove produkcije je da se dostigne neka vrsta tamnog, depresivnog i iritirajućeg ambijenta, što će možda nekima zvučati čudno.

Treba napomenuti kako je Matija već izdavao neke radove, ali pod imenom Fabrika koji je kasnije promijenio u spomenuti Totem Ves. Jedno od zapaženijih izdanja pod starim imenom tako je remiks za Markus Suckuta koji možete poslušati ovdjeŠto se tiče produkcije pod novim imenom, Matija je objavio stvar ‘Trauma’ koja je dobila izvrsne reakcije, a uskoro će biti i objavljena na Bandcampu u kompilaciji sa producentima iz Turske (Feelinmet), Italije (Shkedul) i ostalima, no o ćemu će se više znati uskoro.

Na Matijin rad najviše utječu imena kao što su Regis, Blush Response, Samuel Kerridge, ali čak i neki bendovi poput Lebanon Hanover i Tropic Of Cancer koji su više post-punk i synth.

Svakako obratite pažnju na ovoga mladića i poslušajte njegov miks za UES Podcast!