Mario Novak, rođen 1983. godine u Zagrebu od kada zna za sebe zna i za ljubav prema glazbi, zahvaljujući svojoj majci koja je na njega prenjela ljubav prema istoj i od koje je naslijedio svoj prvi gramofon i veliku selekciju starih vinila. Sa 14 godina dobiva u ruke prvu kazetu s elektronskom muzikom i uz zvukove dobrog starog Jeff Millsa polako se zaljubljuje u tu glazbu. Sljedećih 11 godina posjećuje više manje sve partije po Zagrebu i ta mu muzika sve više ulazi pod kožu. Sa 25 godina kupuje svoju prvu opremu i počinje se sam podučavati.

2013. godine konačno sve počinje sjedati na svoje mjesto. Prvo postaje rezident programa “Breaking Point”, zatim rezident programa “Technology”, a krajem godine postiže ostvarenje svojih snova. Tijekom posjeta Radiu 808 i emisiji Zero Show (pod vodstvom Jana Kinčla), upoznaje DJ TLR-a koji mu uskoro pomaže u ostvarenju svog nauma. U prosincu 2013. uz pomoć obitelji, prijatelja, ekipe iz Ekstrakta i TLR-a otvara shop u Zagrebu, jedini specijaliziran za elektronsku muziku – “Pitch Vinyl Shop”. Usporedno s tim kreće i sa rezidencijom još jednog programa naziva “Cycle”.

U njegovim setovima se može čuti zaista veliki spektar muzike. Od disca, funka, housea pa sve do techna… No ono što mu je najbitnije je da sve mora imati svoju priču kako u životu tako i u glazbi koju svira.

UES Podcast | 007 – Mario Novak by United Electronic Sound on Mixcloud