UES Magazine ima čast na ovogodišnjem Exit Festivalu predstaviti poznati srpski kolektiv ‘Public P’ koji u sklopu druge najveće elektronske pozornice ‘No Sleep Novi Sad’, u petak 10. srpnja, kao apsolutne zvijezde, dovodi CW/A, „live“ duo koji čine dugogodišnji suradnici i izuzetno cijenjeni producenti Clockwork i Avatism, a kojima se pridružuje i poznati portugalski techno producent Re:Axis!

‘Public P’ je projekt nastao kao radio show na bivšem elektrana net radiju, a kasnije je prerastao u organizaciju koja u sebi objedinjuje više aktivnosti vezanih za promociju moderne plesne glazbe pa tako okuplja nekoliko DJ-ejeva/producenata, dizajnera i programera/vizualnog tehničara.

Kroz svojevrsni ‘Public P podcast’, koji je kroz godine funkcioniranja mijenjao više formata i radio stanica, kolektiv je uspio u tri godine uspostaviti kontakte sa velikim brojem međunarodnih umjetnika, koji su na svjetskoj sceni prije svega prepoznatljivi svojim posebnim stilskim izrazom. Žanrovski neopterećeni trudili su se predstaviti razna lica moderne alternativne plesne glazbe od deep house-a do groove noira, od tech housea do techna i minimala. Podcaste možete preslušati na njihovom službenom Mixcloud profilu:

Paralelno sa podcastom nastao je i razvijao se ‘Public P live’ – koncepti klupskih dešavanja na kojima su ciljevi bili visoko postavljeni i na kojima su se iz sezone u sezonu kvaliteta i ekskluzivnost povećavali pa tako do sada ‘Public Pee live’ broji preko 20 underground bukinga među kojma su neki i vlasnici eminentnih izdavačkih kuća: Benjamin Fehr (catenaccio records, Berlin)Cesare vs Disorder  (Serialism records, Berlin)Butane (alphahouse music, New York)Konrad Black (Vagon Repair, visionquest, Berlin)Javier Carballo (overall, one records, Las Palmas)Doubtingthomas (lesizmore, adjunct audio, Paris)Alexis Cabrera (mindshake, Buenos Aires),…

Poseban dio ‘Public Pee live’ su ljetne matineje na dunavskom otoku nedaleko od Novog Sada. Open Air matineje na egzotičnoj lokaciji posebna su vrsta druženja samog kolektiva sa svojim fanovima i dragim suradnicima. Kako ta druženja izgledaju, pogledajte ispod:

Kao što smo rekli u uvodu, kolektiv ‘Public P’ u sklopu druge najveće elektronske pozornice ‘No Sleep Novi Sad’, u petak 10. srpnja, kao apsolutne zvijezde, dovodi CW/A, „live“ duo koji čine dugogodišnji suradnici i izuzetno cijenjeni producenti Clockwork i Avatism, a kojima se pridružuje i poznati portugalski techno producent Re:Axis.

Uz glavne goste večeri na line upu će se naći i nadolazeća zvijezda mađarske underground scene, član ‘All In Recordsa’Forsek, dobro poznati bosanskohercegovački techno producent Forest People, osnivač poznatih ‘Hear It Feel It Move’ techno večeri beogradski techno DJ Mihajlo, novosadska Ubivae ekipa, kao i predstavnici i osnivači spomenutog ‘Public P’ kolektiva – Klaus i Sloxxx.

no_sleep_novi_sad_lineup

CW/A je „live“ duo koji čine dugogodišnji suradnici i izuzetno cijenjeni producenti Clockwork i Avatism. Prvi put je projekt predstavljen na SONAR festivalu 2013. godine, kao živa verzija njihovih albuma „Adamant“ (Vakant) i „B.O.A.T.S“ (Life And Death) iz iste godine. Njihovi živi nastupi su svježe viđenje moderne techno glazbe, pažljivo odabrane i zvučno besprijekorne, uz slojevit zvuk analognih ritam mašina, synthova i efekata i zasigurno, sve one koji se 10. srpnja nađu na ‘No Sleep Novi Sad’ pozornici, neće ostaviti ravnodušnim!

Vodeći portugalski techno producent José Diogo Correia aka Re:Axis, inžinjer je zvuka, školovani glazbenik sa znanjem sviranja gitare i klavira, te vlasnik etikete „Monocline“. José izdaje i za „Planet Rhythm“, a njegova izdanja redovno vrte Ben Klock, DVS1, Tale Of Us, Dasha Rush, Scuba, Truncate i mnogi drugi. Ne propustite njegov nastup na Exit Festivalu!

UES Magazine (www.uesmag.com), koji i predstavlja cijelu večer, je regionalni portal koji uz novosti iz svijeta elektronske glazbe, nudi i najsvježije iz područja tehnologije, mode i urbane zabave, te funkcionira kao nezaobilazan priručnik svakog clubbera.