UES Festival val dobre zabave dolazi u Kalypso klub Zrće!
UES Festival - Kalypso Club Zrće (press)

Provedite vikend u jednom od najljepših klubova Jadrana – Kalypso klubu na plaži Zrće te u sklopu UES Festivala uživajte u nastupima domaćih i britanskih DJ-eva kao što su Solardo, Emery Warman, Hott Like Detroit, Antonio Zuza i mnogi drugi!

Kako bolje početi vruću ljetnu sezonu, nego uz produženi vikend na moru i odličan lineup u okruženju Kalypso kluba na plaži Zrće. Plesanje uz more sve do izlaska sunca jedan je od razloga zašto volimo ljetnu zabavu, a upravo to nudi UES Festival od 1. do 3. srpnja.

United Electronic Sound je medijski i glazbeni brand, koji je, kroz godine postojanja, gradio svoje ime kao odlična platforma na glazbenoj sceni, predstavljajući najbolje od domaćih, regionalnih te svjetskih izvođača i trendova. Upravo na toj ideji zasniva se UES Festival koji si je za cilj uzeo okupiti sve sudionike glazbene zajednice tijekom tri festivalska dana i noći.

UES Festival u Kalypso klubu na plaži Zrće!
UES Festival 2016 line up!

Festival u potpunoj organizaciji domaćih promotora, ovoga vikenda donosi intimniji događaj kojeg odlikuje UK, house, deep, garage i techno zvuk. Tako će svoju glazbenu viziju u klubu Kalypso, uz domaća imena, predstaviti i tri britanska kolektiva: londonska digitalna etiketa NoExcuse, čija izdanja sviraju neka od velikih imena elektroničke scene kao što su Steve Lawler i Marco Carola; boltonska tech-house etiketa Abyss Records, čija izdanja u svoje setove uvrštavaju imena kao što su Hannah Wants, DJ EZ i Waff; te unazad tri godine jedna od najposjećenijih večeri u Londonu – Refraction, koja je gostovala u cijenjenim londonskim klubovima kao što su XOYO, Fire and Lightbox, Ministry of Sound, Egg London i The 02 Academy Brixton, u kojima su između ostalog, održani i brojni promo partyji za UES Festival.

Jedni od headlinera samog festivala su britanski dvojac Solardo, trenutačno jedni od najbrže rastućih britanskih house i techno DJ-a i producenata, što potvrđuju brojni nastupi, uključujući i ovaj na UES Festivalu. Dokaz kvalitete su i razna izdanja za etikete kao što su Skreamov ‘Of Unsound Mind’, Mark Jenkynsov i Max Chapmanov ‘Resonance’, Riva Starov ‘Snatch’, Kerry Chandlerov ‘Madtech’, Steve Lawlerov ‘Viva Music’ i mnoge druge.

Veliko priznanje i potvrda njihove kvalitete su isto tako i popis imena koja podržavaju njihov rad, kao što su Jamie Jones, Richy Ahmed, Skream, Paco Osuna, Steve Lawler i Jackmaster, ali i jedan od najpoznatijih brandova u svijetu ‘Boiler Room’ koji je za njih rekao da su jedni od najambicioznijih dua na sceni.

Ostala dva headlinera UES Festivala su: Emery Warman i Hott Like Detroit. Emery Warman je Mađar baziran u Londonu, osnivač London Beloved organizacije i NoExcuse etikete čija izdanja, izlaze i za poznate ‘ViVa Music’, ‘Deeperfect’ i ‘D-Floor’ etikete te čije radove podržavaju imena kao što su Marco Carola i Steve Lawler.

Hott Like Detroit su dvojac iz Birminghama, odnosno Boltona, osnivači Abyss Records etikete, koji je u zadnje dvije godine sve traženiji na line upovima britanskih partyja te koji imaju izdanja koja podržavaju imena kao što Mister Jam, Shiba San, Amine Edge And Dance, Arun Verone, Sam Divine, Lowsteppa, Mark Radford Plus i mnogi drugi.

Ostala imena na line upu UES Festivala čine DJ-i koji predstavljaju ranije spomenute kolektive, a uz već spomenute headlinere tu su i: Ana Cole, Aaron North, Chester, Camo Crooks, Dan Hayes, Dinyad Alonzo, Jake Whitehouse, James Carter, Jay Forster, Jay Nino, Luke Evitt, LA Sam, Mark Johnstone ft. Emily-Jayne Carswell, Metaphizix, Nadia Lucy, Russell Sherrington, Ryann Chopra, Simon Titus, Wayne H i 6ftShort. Domaće snage predstavljaju: Antonio Zuza (Imogen Recordings), Mario Novak (Pitch Vinyl Shop) te UES dvojac Pete Dux i Brun Dux.

Cijene ulaznica za EX-YU posjetitelje kreću se već od 50kn za jedan dan, 75kn za dva dana te 100kn za sva tri dana, a mogu se osigurati u pretprodaji u sustavu Entrio.

Sve ostale informacije u vezi festivala pratite na službenoj Facebook stranici UES organizacije i Facebook stranici UES Festivala, kao i u službenom Facebook eventu.