‘U studiju s…’ biti će nova serija članaka na UesMAG-u, već viđena forma teksta, a koje smo htjeli prenijeti i na našu stranicu… Kao što i naslov kaže, ulazimo u studio domaćih producenata i glazbenika, kako bi vidjeli na čemu stvaraju i koje gumbe pritišću…

Marko Pelaić aka Homeboy jedan je od naših najcijenjenijih producenata i DJ-a, vlasnik brojnih odličnih singlova za različite svjetske etikete, kao i vlastite etikete House is OK, startale prošle godine. Imali ste ga prilike poslušati u njegovoj live izvedbi na UES dočeku nove godine u Jedinstvu.

HB_studio_02
UES: Nabroji nam svu opremu i software koji koristiš u svom studiju!

DAW: Mac Book Pro 15“, RME Fireface UFX, UAD Solo Laptop Card
Monitoring: Adam a7
Software: Logic Pro 9, Ableton 8, Midi Pipe, Quenta
NI Kontakt, U-he Diva, UAD Plugs, Sonalksis Plugs, Valhalla Uber Mod, Brainworx BX, Izotope RX, Nugen VisLM
Synths, Drum Computers, FX: DSI Prophet 8, Moog Slim Phatty, Korg Microkorg, Roland Juno 60 + CHD Midi Interface, Ensoniq ASR-10, Roland TR 707 + 727, Jomox X-Base 09, Roland CR 5000, Delta Lab ADM 1024, Boss Delay Pedala

Mics: Oktava Mk12 stereo par, Rode NT4, Shure SM57
Field Recording: Sound Devices 702
Ostalo:  Zildijan, Istanbul, Sabian činele; Sonor Snare; Def, Shakeri, etc…

UES: Koji ti je najdraži dio opreme i zašto?

Pa i nemam neki najdraži dio opreme. Svaki piece mi je nekako prirastao srcu i ima neku svoju funkciju i priču, tako da mi je teško reći koji je najdraži. Juno mi je svakako drag jer je to prvi sint kojeg sam si kupio. Zapravo nije, ali tog prvog više nemam. Što isto nikad neću prodati su nekeod činela. Svoj Zildijan A Custom 16“ Precision Crash imam sad već 16 godina i još uvijek ga koristim.

HB_studio_06
UES: Ima li nekog djela opreme po kojem definiramo Homeboyev zvuk?!

Isto teško za reći ali možda Jomox na neku foru definira moj sound. On je jedna od mašina koju skoro uvijek koristim i ima taj neki svoj sound kojeg je uvijek lako za raspoznati. Tako da on sigurno definira homeboy sound. On je neumoran bubnjar koji uvijek drži ritam i nakon 10 sati u studiju ne pokazuje ikakve znakove umora. Jako sam mu zahvalan zbog toga. Može se reći da je Jomox xBase 09 kičma skoro svake moje produkcije. Naravno da i ostali dijelovi opreme čine moj zvuk, ali su puno fleksibilniji od njega.

fotke: Homeboy