U prostoru nekadašnje Tvornice Torpedo, istinskoj industrijskoj baštini Rijeke, u noći sa subote na nedjelju, 18. lipnja, bit će održan veliki elektronički party pod imenom TORPEDO ONE – heritage: industrial!

Nekada su velike tvornice značile puno, a Tvornica Torpedo mogla se nazvati istinskom industrijskom baštinom grada Rijeke, čak i puno prije nego što se tako zvala. Nastala je 1853. godine kao tvornica za lijevanje metala. Nedugo zatim, spletom životnih okolnosti, upravo ovdje, proizveo se prvi torpedo na svijetu, isprva nazvan „Spasitelj obale“.

Njen značaj, kao i značaj razdoblja kroz koje je ova tvornica prošla, poput njenih samih početaka kroz 19 stoljeće i nadalje kroz svjetske ratove, revolucije, građanske ratove, pa i kroz svoj procvat, neće i ne može biti umanjen time što ovaj povijesni gigant koji je nadživio mnoge generacije, stoji ponosno iznad mora i mirno propada, ostavljajući nas da se zapitamo koji korak u vlastitoj evoluciji moramo poduzeti.

Za ovu priliku, u suradnji sa Odjelom za kulturu Grada Rijeke, pripremljeno je pravo podsjećanje na našu kulturnu i industrijsku baštinu, a kroz ovo ljeto svi će moći uživati po čak tri puta u prostoru nekadašnje tvornice u prisustvu najpoznatijih regionalnih umjetnika i dragih prijatelja.

“Čovjek od pamtivijeka za sobom ostavlja naslijeđe, a mi smo tu da se prisjetimo kako bi svijet u kome živimo ostavili iza nas uvijek za nijansu boljim, ljepšim i dostojnijim”, poručuju organizatori – Crkva, Subire Rec i Balkan Kolektiv.

U Torpedu će tako, ove subote, 18. lipnja, nastupiti riječki DJ Ogi koji predstavlja stup regionalne techno scene te Mystic, umjetnik širokih zvučnih obzora koji je upravo objavio novi album. Osim njih, pred publiku će stati i dobro poznati pulski DJ i producent Alen Sforzina koji je svojim radom otvorio nova vrata razvoju regionalne elektroničke glazbene scene. Na partyju će nastupiti i Ana Antonova, djevojka s Krka koja će predstaviti svoju viziju zvuka budućnosti.

Večer će zatvoriti Altar Servers, rezidenti riječkog kluba Crkva. Na drugom stageu nastupit će Sven Nalis, pionir drum & bassa u Rijeci čije DJ-vještine već godinama zadivljuju riječke partijanere. Posjetitelje očekuje i SNAP, mladi riječki drum & bass producent te DJ Robert A, mlada nada riječkog drum&bassa sa vrhunskom selekcijom. Uz njih će se predstaviti i Mecena, poznati riječki promotor i organizator koji je prošle godine svoju strast za dubokim bassevima počeo pretakati na DJ-pult.

Vrata Torpeda otvaraju se minutu prije ponoći, a program će trajati do nedjelje u 8 ujutro. Do 1 ujutro za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 30 kuna, a nakon 1 – 40 kuna.

Više informacija oko samog događaja potražite u službenom Facebook eventu!