Program Black Light na dan zaljubljenih u zagrebačkom Klubu okuplja prave zaljubljenike u ritam i ples. Tobogan, sastav koji uživo na instrumentima izvodi plesnu elektronsku glazbu, dolazi u goste 14. veljače!

Novo izdanje Black Light večeri na dan zaljubljenih u Klub. u goste dovodi sastav koji uživo na instrumentima izvodi plesnu elektronsku glazbu, sastav Tobogan koji će u prostoru s odličnim razglasom eksperimentirati s techno, dubstep i funky house zvucima u postavi punokrvnog benda. Ovaj nastup označava povratak ovog kultnog domaćeg sastava na scenu. Početak je od 23 sata, a ulaz 25 kuna do 00:30, 35 kuna nakon, no UES Mag dvoje sretnika vodi besplatno (više pri dnu članka)!

Od 2007. godine Tobogan istražuje prostor između živo izvođene glazbe i elektronske plesne glazbe, vezu između programiranog ritma i akustičnih bubnjeva, unaprijed zadane forme i kolektivne improvizacije uživo. Nakon kratke pauze, i iskristalizirane postave, kvartet se vraća na scenu i neumorno traži nove plesne ritmove. Tobogan u svojim istraživanjima koristi klasične instrumente kao što su gitara, bubnjevi, bas i klavijature, a svaki instrument na nekonvencionalan način daje kostrukciju svim skladbama. Postoji i peti, skriveni, član koji, uz pomoć velikih strojeva, kontrolira i daje novu dimenziju zvuku koji se stvara na pozornici.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/131061750″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Tobogan svoja istraživanja elektronskog zvuka temelji na postavkama projekata kao što su Jojo Mayer’s Nerve, Questlove i njegovi The Roots, FourHero i Disciplin A Kitchme. Bez kopiranja, koristeći vlastiti zvučni potpis, Tobogan uvijek iznova iznenadi, bilo da eksperimentira s technom, tamnom stranom dubstepa ili putuje funky svijetom house glazbe. Ovi neumorni glazbeni istraživači učinit će sve da svoje vrijeme provedete u plesnom ritmu i otkrijete nove glazbene dimenzije s njima.

Kako biste što duže istraživali sve senzualne glazbene galaksije, u Klubu će večer upotpuniti Black Light rezidenti programa RRRamon! i DMT koji vode na put house, bass i future garage melodija.

Na drugom flooru, zvanom Tunel, očekuju vas JabbaTon zvuci – hip hop, trap, grime, drum’n’bass u režiji Jabba drum’n’bass izvornika Kodina , bass mahera i čestog gosta na JabbaTon Records etiketi DR. Strapazoota, te Ras Saleta, koji je član Yardstep kolektiva i jedan od rijetkih ambasadora sirovog grime zvuka u Hrvata.

Ukoliko besplatno želite na Black Light sve što vam je činiti je lajkati ovaj članak te u komentaru ispod članka uz Vaše ime i prezime odgovoriti od koliko članova se sastoji sastav Tobogan?