Jeff Mills
Jeff Mills

Na najveće Future Scope izdanje do sada, koje će se održati na čak tri floora zagrebačkog kluba Boogaloo dolazi pionir techna, The Wizard Jeff Mills! 

Jeff Mills, jedna od najvećih techno ikona svih vremena, virtuozni umjetnik koji je redefiniriao suvremenu glazbu i umjetnost i dao oblik ranoj formi Detroit techna u Underground Resistancu, u subotu 24. veljače, dolazi u klub Boogaloo na novo veliko izdanje Future Scope serijala, gdje sprema trosatni set. Na glavnom flooru pridružit će mu se i rezident Shipe te live act dvojac F.O.R.M. live!

Za neke bit techna, a za druge otac tog žanra, kako god se okrene Jeff Mills, s kojim smo imali jednom prilikom i razgovaratije obilježio svijet elektronske glazbe od 80-ih nadalje. 1987. je karijeru započeo pod pseudonimom The Wizard, a ubrzo se „čarobnjak“ iz Detroita isprofilirao kao jedna od glavnih figura detroitskog techna, te kao glazbenik koji je sa svojim inovativnim pristupom glazbi uvijek korak ispred svog vremena.

Techno pionir Jeff Mills za vikend u klubu Boogaloo 3

1989. Mills se baca na produkciju i uz još jednog detroitskog genijalca “Mad” Mike Banksa postaje jedan od osnivača tamošnjeg techno kolektiva Undeground Resistance čime je svoj rad stavio pred oči međunarodne javnosti. Napušta američku techno meku i posjećuje i europske glavne gradove elektronske scene, da bi se na kraju vratio u Chicago i tamo pokrenuo svoju etiketu Axis (zajedno sa pod-labelovima Purpose Maker, Tomorrow i 6277), koja je nedavno proslavila 20 godina.

Od suosnivanja Underground Resistance do spominjanja u Eminemovoj lirici, bez Millsa, techno jednostavno ne bi bio to što jest, niti bi postigao ono što jest danas.

Uz glavni floor, na ovom najvećem izdanju Future Scope serijala očekuju vas još dva floora: drugi, ujedno i manji na kojem su Mary i Matya te tzv. Boogaloo Black gdje vas očekuju Felver i Herya. Ulaznice su dostupne po cijeni od 140kn u sustavu Entrio.

Nakon programa u klubu Boogaloo, slijedi službeni After Party u Aquarius klubu gdje vas očekuju Matya, Senno i Sin, a na koji vas u 4 zasebna termina vozi besplatan autobus! Sve ostale informacije potražite OVDJE.

Dijelimo 1, ali vrijedan upad, a za sudjelovanje u nagradnjači potrebno je: lajkati UES Magazine Facebook straniculajkati i shareati članak na svom facebook i/ili twitter profilu koristeći hashtag #UESMAG te u komentaru ispod objave na Facebook stranici UES Magazine-a ostaviti link na neku stvar ili mix Jeffa Millsa. Slučajnim odabirom, u petak 23. veljače, u popodnevnim satima, odabrat ćemo sretnog dobitnika/cu upada.