Suradnja našeg ponajboljeg i najzaposlenijeg producenta Petra Dundova, i frankfurtskog techno maga Gregora Treshera započela je 2011. godine na poznatom EP-u ”Duo Tone”. 3 godine kasnije dolazi ‘Taurus’.

No, ovaj dvojac nije mirovao zadnjih 3 godine, jer su zajedno izdali i “Superconductor” za Cocoon 100 prošlog ljeta, što ovu suradnju čini njihovom četvrtom, vjerujemo ne i zadnjom. Duo Tone izašao je na Dundovom ‘Music Man’ labelu, dok posljednje izlazi za Tresherov imprint Break New Soil.

DundovTresher_Taurus
S Gregorom je uvijek zabavno u studiju. Ovo nam je već četvrti EP, dobro se slažemo i nadopunjujemo. Uglavnom radimo “session” mixeve i tu je teško razlučiti što tko konkretno radi jer se konstantno mijenjamo na synthesizerima i ritam mašinama. U tome i je čar.”, ispričao nam je Petar.

Taurus dolazi i u Chord remiksu, a ‘Flux’ je druga stvar na izdanju, nešto laganija i melodičnija.

Na ovom EP-u odlučili smo se poigrati sa samim zvukom i transformacijom u dugim intervalima. Novi zaokret je u “groovu” i jednostavnom aranžmanu. Za Taurus smo napravili dvije verzije, jednu psihodeličnu i jednu funk. Flux je klasični tehno song s lijepom melodijskom sekvencom.  Javilo nam se mnogo DJ-a kojima se sviđa EP.”, dodaje Petar.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/playlists/24538704″ height=”200″ iframe=”true” /]

Taurus” je naša četvrta suradnja, pa smo prilično vremena proveli zajedno u studiju, a sa svakim projektom naš se proizvodni proces poboljšava i postaje učinkovitiji. Obično ja posjetim Petra u Zagrebu pa nekoliko dana radimo na novoj muzici. Postavimo osnovnu ideju o smjeru u kojem bi trebali ići, i onda počnemo jammat na sekvenceru i sintesajzeru.

Petarov Neumatik studio odlično je opremljen analognim i vintage synthovima, pa nam dobrog zvuka ne manjka. Djelimo sličan pristup kod komponiranja, pa je suradnja uvijek dobra, i vrlo inspirativna zabava. Što više surađujemo, može se čuti da se naš stil svaki put razvije u nešto novo. Mislim da je cilj naše suradnje u studiju glazba koju inače ne bi napravili sami.‘, samo za UESmag otkrio nam je Gregor Tresher.

Dundov_Origins
Od Petra Dundova 10. ožujka možemo očekivati novi EP Origins/Rise na etiketi Music Man.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/24528928″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]