Sonus festival pokreće program Sonus Clubbinga koji će se prvi put održati večeras, 20. svibnja u zadarskom klubu PodRoom.

Na prvom izdanju Sonus Clubbinga u Zadru nastupit će legenda njemačke scene – Tobi Neumann, Splićanin s internacionalnom karijerom – Mariano Mateljan te domaća podrška iz Zadra – Josip Milković. Početak je u 23 sata, detalje saznajte ovdje, a u nastavku provjerite što nam je otkrio Mariano Mateljan povodom eventa koji otvara Sonus party sezonu.

Mariano Mateljan je inače producent i DJ koji se elektronskom glazbom bavi od svoje 17 godine. Iako u samim početcima njegovog DJinga lokalna publika nije imala veliki interes za takvu vrstu zvuka, situacija se kroz koju godinu bitno promijenila. Mariano sad već nakon skoro deset godina puni klubove i to ne samo u Hrvatskoj, već i u legendarnim klubovima kao što su Club Der Visionare u Berlinu, Fabric u Londonu, Sankeys Ibiza na Ibizi i drugima. Kada je riječ o glazbi, Mariano ne voli klasifikacije, ali u svom izričaju putuje od housea do techna. Njegova se produkcija izdaje na labelovima kao što su Gilesku Records, Soy Asylum i InFuse, a može se pohvaliti i velikom podrškom poznatih imena elektronske scene kao što je  npr. tINI.

Inače, Mariano uz Madezha stoji iza sad već poznatog splitskog party brenda Cruise koji treću sezonu zaredom dovodi imena kao što su Archie Hamilton, Dana Ruh, DeWalta. Mariano je od samih početaka dio Sonus festivala, gdje iz godine u godinu iznenađuje svojim setovima i selekcijom glazbe, a njegov prošlogodišnji nastup na Sonus festival Fuse afteru, gdje je pult dijelio s Gutijem, Enzom Siragusom i Seb Zitom ostao je u sjećanju brojnim gostima. (Pogledajte dio atmosfere sa After hour Sonus 2014. kad je Mariano nastupio s Dorianom Paićem i Meatom.)

U susret prvom Sonus Clubbing eventu u Zadru, pitali smo Mariana tri ekspresna pitanja:

Q: Kad nisi u studiju, gdje najviše voliš trošiti svoju energiju?

Mariano Mateljan: Svaki trenutak koji imam, zaista najviše provodim u studiju. To je baš nešto što me u potpunosti ispunjava. Pauzu volim odraditi tako da se prebacim u kuhinju i slažem ukusnu klopu za koga god se nađe u blizini ☺ U zadnje vrijeme sve više vremena provodim i istraživajući razne recepte, pa mogu reći da se tako najbolje relaksiram.

Q: Koja ti je najdraža stvar koja je izašla iz tvog studija?

Mariano Mateljan: Iskreno, najdraža još nije ni izašla. Hahah. Ali sve je u pripremi i definitivno ćete moći osjetiti zašto ju tako volim.

Q: Kakvi su tvoji planovi za ljeto?

Mariano Mateljan: Ovo će zasigurno biti jedno od najluđih ljeta do sada. Cruise sezona je gotova, ali spremamo neka ljetna iznenađenja, svirati ću u Club Der Visionareu, gdje se uvijek tako rado vraćam. Letim i za Cipar, čuo sam da je klub totalna fantazija. Fuse slavi 5 godina i tom se partiju posebno veselim. Između tih nastupa svirati ću za Sonus Clubbing u Zadru i ljeto će se propisno zaključiti, kao svake godine do sada na Sonus Festivalu.