Ravno iz Berlina na riječku Harteru stižu Jonas Saalbach i Andrea Ljekaj, vodeći artisti izdavačke kuće ‘Save Us’ čiji će prvi label showcase premijerno ugostiti 4. srpnja riječki Six Martinis!

Rijeka je jedan od rijetkih gradova lokacijom uz more koja je, umjesto po plažama, poznatija po svojim industrijskim halama. Najpoznatija od svih, sada već kultna Hartera, još jednom se sprema zasjati kao domaćin vrhunskim imenima elektronske scene pa će tako ove subote, 4. srpnja, ugostiti vodeće artiste izdavačke kuće ‘Save Us’.

Porijeklom iz Pule, Save Us svoj pravi uzlet doživljava u epicentru elektronske glazbe – Berlinu. Prepoznati po vrhunskoj kvaliteti, njihova izdanja redovito su uvršteni u Beatport Electronica i Techno Top 100 ljestvice, a podržavaju ih jedni od najistaknutijih producenta i DJ-a današnjice, među kojima, Maceo Plex, Adriatique, Solomun, Lee Buridge, Few Nolder, Bebetta, Kollektiv Turmstrasse, Joe Charnis, Chris Fortier i mnogi drugi.

SM_save us_press

Jonas Saalbach mladi je talent čiji je techno zvuk osvježavajuće drugačiji, a svaki svoj nastup izvodi isključivo live. Iza sebe broji mnoga izdanja na etiketama kao što su Save Us Records, Moodmusic i Kollektiv Turmstraße “Musik Gewinnt Freunde“. Sljedeće, „Indie Rubels“ priprema za Bedrock legendarnog Jonh Diggweeda, koji isti trenutno ne propušta uvrstiti u svoje setove na Ibizi.

Andrea Ljekaj može se pohvaliti zapaženim izdanjima na matičnom Save Us Recordsu, te potpisom za vodeću svjetsku house etiketu Get Physical Music. Sljedeće ljeto putuje u Nevadu gdje ga očekuje nastup na svima poznatom Burning Man festivalu.

Spoj blage berlinske dekadencije s riječkom industrijom jedino je i zamisliv u aranžmanu eklektičnog Six Martinisa koji pod motom Ujedinjeni u različitostima posebni naglasak stavlja na ponovnom otvaranje klubske kulture queer zajednici u kojoj se ista razvila na idealima inkluzivnosti i jednakosti. O važnosti za očuvanjem plesne glazbe mjestom slobode svjedoče i nedavni komentari Ten Wallsa, ali i sankcije koje su ga usljedile.

S prvim pravim ljetnim mjesecom, morem idealnim za kupanje, osobitom selekcijom artista i povratkom Harteri, uz SM rezidente Ninu Bellena i di.merkla, Six Martinis 4. srpnja službeno otvora ljetnu groznicu putenih užitaka, znojnih tijela i neprekidnog plesa ove sezone. Više informacija o Six Martinis Save Us eventu pronađite ovdje.

Event počinje u ponoć i traje sve do 8 ujutro, a donacije za ulaz iznose 40kn.

UESMag dijeli 2×1 upad! Sve što trebate napraviti jest lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu koristeći hashtag #UESMag te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime. Slučajnim odabirom odabrat ćemo sretne dobitnike upada.