Famozna diskografska kuća MORD i poznati beogradski klub Drugstore, u subotu 11. srpnja, donose sirovi techno zvuk na drugu najveću elektronsku pozornicu Exit festivala – ‘No Sleep Novi Sad’, koji će prezentirati njihovi najveći aduti: Bas Mooy, Radial, Charlton, Sleeparchive i mnogi drugi!

Drugstore je poznati klub u Beogradu, a slovi kao jedan od cjenjenijih domova beogradske subkulturne scene koji je otvoren tokom cijele godine. Svojim velikim prostorom koji podsjeća na katedralu te raznim subkulturnim događanjima (koncerti, izložbe, predavanja, partyji, radionice) uvelike doprinosi oživljavanju napuštenih i neuglednih građevina i na taj način, beogradski noćni (a i dnevni) život čini još zanimljivijim.

Prvom prilikom posjetite Drugstore petkom i/ili subotom i uvjerite se u poseban doživljaj koji čine spoj velikog skladišnog prostora, industrijskog ambijenta, ‘ludih’ vizualizacija i gostovanja svjetski poznatih DJ-a. Sirova i prava, naelektrizirana atmosfera, kao i raznolika publika zasigurno će vam se urezati u pamćenje i time, s pravom, Drugstore učiniti onime što zapravo i je, jedan od top klubova u Europi!

drugstore_beograd_ulaz
Ulaz u čuveni beogradski klub Drugstore

Kao što smo već rekli u uvodu, famozna diskografska kuća MORD i poznati beogradski klub Drugstore, u subotu 11. srpnja, donose sirovi techno zvuk na drugu najveću elektronsku pozornicu Exit festivala‘No Sleep Novi Sad’, koji će prezentirati njihovi najveći aduti: Bas Mooy, Radial, Charlton, Sleeparchive i mnogi drugi!

Bas Mooy, jedan je od glavnih predstavnika nizozemskog techno zvuka, a ujedno i vlasnik izdavačke kuće MORD čiji vas techno aduti očekuju te noći. Bas je u mnogim sferama svjetske techno scene aktivan od 1999. godine, a pod jakim uticajem grada koji 24 sata dnevno „udiše“ sirovu industrijsku snagu, postepeno je pronašao svoj put u stvaranju jednistvenog, mračnog tehno zvuka.

no_sleep_novi_sad_lineup

Dugi niz godina, Bas Mooy je bio član roterdamskog andergraund kolektiva ‘Strictly Techno’, zaslužnog za stotine legendarnih partyja još od 1995. godine. Tokom 2002. Bas Mooy i njegov partner Jeroen Liebregts aka Radial, koji će isto nastupati na Exitu, lansirali su sada već legendarnu glazbenu etiketu Audio Assult, a godinu dana kasnije i podetiketu Arms.

Kao izuzetno vrijedan i posvećen producent, Bas provodi ogroman broj sati u studiju da bi objavio muziku na cijenjenim etiketama kao što su Mote Evolver, Perc Trax, Gynoid, Sleaze Records, Planet Rhythm i naravno na vlastitim Audio Assult i Arms. Pokretanjem nove etikete MORD u 2013., dao je svima do znanja da nema namjeru usporiti u tome što radi.

Roterdamski producent Charlton, na Exit donosi živi nastup baziran na technu devedesetih, a prepoznatljiv je po stvarima „Chaotic Behavior“, „Vulnerable“ i „Black Shlong“.

Sleeparchive je već godinama jedan od predvodnika berlinskog minimalističkog zvuka, a poslije globalnog hita „Elephant Island“ redovno objavljuje za Tresor i MORD.

Radial je još jedan od predstavnik nizozemskog techno zvuka koji vodi legendarnu etiketu Audio Assault, prepoznatljiv po four-to-the-floor radovima poput „Storm Tide“, ali i offbeat kreacijama poput „1980“, „Boks“, „Keychain“.

https://www.youtube.com/watch?v=FwDZCfv67Hk

Ekipi MORD-a se pridružuju i mnogi vodeći sprski techno DJ-i i producenti: jedini srpski izvođač s poznate MORD etikete, novosadski producent Lag poznat po offbeat techno trakama „Sama Doma“ i „Kontrola“; autentični predstavnik beogradskog techno pokreta prve dekade 21. stoljeća, suosnivač kolektiva Cocnrete DJz, kao i osnivač etikete Teskoba Recordings sa katalogom od preko 30 domaćih i stranih autora, čuveni Filip Xavite vrhunski i svjetski poznati producent koji iza sebe ima preko 40 izdanja na uglednim izdavačkim kućama kao što su Planet Rhythm, Driving Forces, Resopal, Der Hut, Eminor, Smallroom, Phobiq, Globox, Konstructure, Nikola Grebović aka Scalameriya iz Kragujevca!

Uz spomenuti trojac, tu su još i rezident spomenutog kluba Drugstore te osnivač SuperSizeShe etikete – Stevie Whisper, kao i A//OkӣrMonosaccharide.

Ukoliko se smatrate istinskim ljubiteljem sirovog techno zvuka, onda je treći dan Exit festivala i ‘No Sleep Novi Sad’ pozornica mjesto gdje morate biti! Vidimo se u subotu, 11. srpnja!