Sindikat uz beogradskog DJ-a!
Sindikat uz beogradskog DJ-a!

Njihove događaje i istančanu selekciju deep house i techno traka pravi ‘čageri’ iščekuju tjednima, a evo kakvu poslasticu pripremaju ovog vikenda

DJ dvojac Sindikat nastao je prije nekoliko godina iz puke slučajnosti, a sada im se već smiješi i inozemni uspjeh. Sindikat čine dva zagrebačka DJ-a, Denis Beifuss i Mate Čeko, a njihova glazbena ‘zvukovnica’ okupila je mnoge obožavatelje kvalitetnog elektronskog zvuka i neumornog plesanja do zadnjih stotinki partyja. Ništa ne bi bilo isto da Denis nije, jedno slučajno večer prije nekoliko godina, svog današnjeg kolegu izborom glazbe ‘pogodio u žicu’. Tako su se upoznali, a njihova druženja koja su se nastavila u budućnosti uskoro su prerasla u suradnju. Kako u klubovima pale i žare svojim hipnotizirajućim i izrazito plesnim setovima, malo je onih koji ne znaju da ovaj dinamični duo iza sebe broji mnoge uspješno i kvalitetno organizirane događaje čiju su vrijednost podizali mnogi domaći i inozemni gosti.

Nakon drugog za redom ‘Rave-Bal’-a u dvorcu u Lukavcu, ekipa iz Sindikata udružila se s dalmatinskom scenom i u Zablaću kraj Šibenika bila dijelom Blast Festa, dvodnevnog elektronskog festivala na plaži zakrivenoj od pogleda. Svoj angažman iskazali su i uspješnim partyjem u Das Hausu u listopadu, ‘back to back’ nastupom za doček Nove godine u Mastersu, a pred njima je novi događaj na kojem će Denis i Mate ugostiti DJ-a i producenta Shoxyja. ‘Mislim da nas u subotu očekuje klasični Sindikat party – puno dobre čage i finog zvuka – i to, napokon, s nekim gostom iz susjedstva nam, ujedno i prvim profesorom za elektronsku glazbu na Sveučilištu u Beogradu’, otkrio je Mate Čeko i ujedno najavio party koji pripremaju već ove subote, 03.02.2018. u Mastersu.

SINDIKATU će se ovo poznato ime pridružiti na subotnjem line upu [+dijelimo upade] 3

Shoxy, pravog imena Nenad Petronijević, svoj je portfolio kroz nekoliko proteklih godina obogatio produkcijskim komadima koji su svoje mjesto našli u setovima mnogih najpoznatijih imena na elektronskoj sceni. Tako su velikani poput Dubfirea, Chrisa Liebinga, Loco Dicea i Marca Carole Shoxyja podržali i prezentirali puštajući njegove trake u svojim miksevima. Beogradski DJ svoj fokus stavio je na prenošenje energije i ideja publici umjesto ostvarenja velikih poslovnih ambicija u glazbenoj industriji. Ipak, zahvaljujući inozemnim suradnjama i međunarodnim poznanstvima, Mate je imao sreće slučajno naići na headlinera nadolazećeg Sindikatovog partyja.

‘Shoxy sam čuo u Ljubljani na partyu u K4 gdje je i svirao te smo se upoznali tamo.  Kroz priču s njim sam shvatio da ne bi bilo loše da ga ugostimo i od tada punim Denisu glavu s njim! Nije nas još kupio, ali valjda hoće s par promica ili čega već :)’, ispričao je 32-godišnjak koji, kada nije za DJ pultom, radi kao doktor dentalne medicine.

Kako uglavnom samostalno organiziraju događaje i partyje koje pohode mnogobrojni ljubitelji vrsnih provoda, dečki su objasnili koliko DJ-ing olakšava ovaj posao. ‘Često su DJ-evi ujedno i event manageri i obrnuto. Tako je puno lakše, jer na taj način moderiraš party  prema svojem ideama’, ističe Denis Beifuss. ‘Iako mislim da je lakše biti event manager ako si DJ, to ne mora biti uvjet. S obzirom na to da smo specifična zajednica, bitno je da se event manager koji radi događaje našeg ukusa barem kreće među ekipom. Ipak, smatram da je preozbiljno za nas/mene reći da smo event manageri. Mi se više vodimo entuzijazmom za glazbom, dobrom zabavom i plesom prije svega!’ dodaje Mate.

Dijelimo 2×1 upad, a za sudjelovanje u nagradnjači potrebno je: lajkati UES Magazine Facebook straniculajkati i shareati članak na svom facebook i/ili twitter profilu koristeći hashtag #UESMAG te u komentaru ispod objave na Facebook stranici UES Magazine-a ostaviti Vaše ime i prezime. Slučajnim odabirom, u subotu 3. veljače, u popodnevnim satima, odabrat ćemo sretne dobitnike/ce upada.

-Autor: Antonija Senjak-