Bilo je to prije 24 godine kada je ova poznata firma audio opreme odlučila napraviti najbolje (i najskuplje) slušalice na svijetu Orpheus HE90, i to u limitiranom izdanju od 300 komada, a koštale su 16 tisuća dolara. Sada ide drugi pokušaj s još boljim i još skupljim modelom.

Nove Orpheus slušalice su u izradi i razvoju posljednih 10 godina, a ove ručno rađene slušalice, s preko 6 tisuća komponenti, od čega neke uključuju pozlaćene elektrode, platinaste dijafragme, i talijansko mramorno kućište pojačala, koštat će 50 tisuća Eura, i svake će godine biti napravljeno njih samo 250 komada.

Orpheus SennheiserOvi silni plemeniti metali i kromirani zglobovi nisu ovdje kako bi nabili cijenu slušalicama, nego su uistinu i dobri konduktori, te čine ove slušalice puno više od običnih pomagala za vaš smartphone, jer vaš telefon ni ne može postići puni potencijal ovih slušalica. Digitalno pojačalo unutar samih slušalica spriječava smetnje koje bi mogle doći uslijed prijenosa preko kabla, a 8 digital-to-analog konvertera pojačava kvalitetu lošijih streamova i uploada.

Orpheus Sennheiser2Znači, ako ste ljubitelj dizajnerskih high end proizvoda, a želite najviše od vaših slušalica, prvo si nabavite i high end audio sustav, kako bi vaše high end slušalice došle do izražaja. Ili ako imate 50 tisuća E na bacanje, znate gdje ih korisno iskoristiti.

https://www.youtube.com/watch?v=ITgKtasYagQ