Za kraj veljače u Sirupu vas očekuju četiri zanimljiva događanja u organizaciji poznatih crewova: No Balance, Wintersplash, Deep’n’Delicious i fonetika!

1. No Balance w. Microslav, Dodo, Denis Beifuss

No Balance je ”neuravnoteženi” projekt koji se temelji na spajanju multižanrovske elektronske glazbe s postmodernom, hiper-realističnom estetikom. Na novoj večeri u organizaciji No Balance ekipe u petak, 19. veljače, nastupa domaća ekipa microslav, Dodo, Denis Beifuss i Tikach.

microslav je elektro entuzijast, ljubitelj hrđavih robota i retro futurizma. Glazbu stvara mišem još od doba Amige600. Ovu večer nam u svom DJ setu predstavlja neke od svojih najvećih uspješnica. Dodo po prvi put nastupa u Sirupu, a jedan je od osnivača Deep’n Out kolektiva. Preferira deep house i electro te voli sudjelovati u dugačkim b2b session-ima.

Denis Beifuss je školovani muzičar koji se ovim bavi tek 10 godina. Rezident u Mastersu s programom Sindikat koji moderira sa Matom Čekom. Tikach dolazi iz Rijeke, bavi se produkcijom i svira nekoliko instrumenata. U glazbi mu je važan osjećaj i prizvuk nostalgije za vremenom koje se nikad nije dogodilo. Party otvara melodičnim technom sa acid momentima, prvi put kao dio No Balance ekipe.

U petak, 19. veljače Sirup pleše od 01 do 08 ujutro, a ulaznica je 40kn. Pridružite se Facebook eventu.

2. Wintersplash #9 pt. 1

Zimske zabave Seasplash festivala poznate pod zajedničkim nazivnikom Wintersplash u svom devetom izdanju upriličit će se u subotu 20. veljače u klubu Sirup u suradnji s Goulash Diskom, dok će se nastavak održati tjedan dana kasnije, u subotu 27. veljače u prostorima nezavisnog centra Medika i to na dva floora. Nastupaju Egoless, Kali Fat Dub, DubDiggerz i El Gadzé.

Egoless je multi-instrumentalist i producent iz Zagreba. Nastupa u formi live dub acta koristeći analogni mikser i efekte, uživo manipulira aranžmanima autorskih stvari i remiksa stvarajući unikatne verzije tijekom samog nastupa. Godine uloženog truda rezultiraju da je trenutno domaći producent sa najviše vinilnih izdanja u 2015., a kvalitetne svirke po inozemstvu se nižu jedna za drugom.

Kali Fat Dub su pustolovi, tekstopisci, dvorske lude ili verbalni slikari začarani postapokaliptičnom vizijom današnjice. Njihove tragove i otiske možete pronaći diljem svijeta. Od Zion Crewa, Golema, FOB-a, Ufoslaviansa, JOKE-a, BeachSplasha, Medike, Mastersa, pa sve do Sirupa i Wintersplasha i neke daleke i još uvijek neizvjesne budućnosti. U 2015. objavili su zapaženi i hvaljeni dugosvirajući album Ringišpil iz Haada.

U subotu, 20. veljače, Sirup pleše od 23 do 06, ulaznica je 40 kn. Pridružite se Facebook eventu.

3. Deep’n’Delicious w. Rework live

Prvi ovogodišnji Deep’n’Delicious tulum u punoj postavi predvodi trojac Rework, u već dobro uhodonoj i moćnoj live varijanti, a tu je i D’n’D ekipa Bronski & Herya.

Rework nastaje na pragu novog milenija, negdje na pola puta između Budimpešte i Stuttgarta, a plod je druženja i suradnje Daniela Varge i Michaela Kublera, dva dječaka njemačko-mađarskih korijena. Njihov zvuk je kombinacija hladnih, minimalnih struktura s primjesama funka, začinjeno stihovima koji s puno šarma lutaju oko jedne male, lude “stvari” zvane ljubav. Baršunastim ženskim vokalom s daškom melankonije francuskinje Laetitie i Sasche Hedgehog, Rework rastura svaki plesni podij svojim drukčijim, pomalo intenzivnijim “rock’n’roll” pristupom. Poslije prvog albuma “Fall Right Now” sa klupskim hitovima “You Are So Just Just” i “Love Love Love Yeah” na kultnoj Playhouse etiketi, 2007. god. izdaju drugi LP “Pleasure Is Pretty” za kojeg su remikseve radili Alter Ego, Magda, Trentemoller i drugi. 2013. se po prvi put pojavljuju na Visionquestu te nakon uspješnog hita “Touch” izdaju svoj treći album “You Play”. Izdavali su i na Magdinom Items & Things, Meant Recordsu te Troxlerovom Soft Touch labelu.

U petak, 26.2., Sirup pleše od ponoć do 08. Pridružite se Facebook eventu.

4. Fonetika

Sirup veljaču privodi kraju zadnjom fonetikom ove zime u subotu, 27. veljače. Fonetika je glazbena večer orijentirana na gramofonsku kulturu. Program, u režiji Baste, Sladoleda i Tvrtka, je ovoga puta u svojoj domaćoj postavi, kako bi se dečki odmorili nakon uspješnog drugog gostovanja, kojim su premijerno predstavili švicarskog izvođača Idealista zagrebačkoj publici. Upad iznosi standardnih 35 kuna, a dobra zabava je zagarantirana.

U subotu, 27. veljače, Sirup pleše od 01 do 08, a ulaznica je 35kn. Pridružite se Facebook eventu.