Hibrid - Flower The Black (Remix Izdanje)
Hibrid | Foto by Midhat Poturovic

Submarine Vibes, sarajevska digitalna izdavačka kuća, predstavlja svoje 46. izdanje, koje je ujedno i prvi remix release Hibridove pjesme Cvijet Crni, pod nazivom Flower The Black. 

Sarajevska podmornica remixe za pjesmu Cvijet crni predstavlja nekoliko mjeseci nakon Hibridovog prvog albuma Izgubljeni, koji je zabilježio značajan uspjeh na lokalnoj i internacionalnoj sceni ušavši u TOP 10 izdanja Beatportovog Electronica/Downtempo Charta.

Uz želju da pjesmu, u kojoj je Hibrid surađivao sa gitaristom Adnanom Salihovićem i vokalima Belme Zvizdić, više približe publici u inostranstvu, okupljena je ekipa dobro poznatih remixera, od kojih izdvajamo Martin Rotha, kojem je ovo provratak na Submarine Vibes nakon što je ranije objavio EP Ahead of Time. Nijemac koji je zadnjih godina na sebe skrenuo pažnju hitovima poput “The Digital Boy in an Analog world”, “Maya”, “Beautiful Life”, ali i izdanjima na jednom od najpopularnijih svjetskih labela, AnjunaDeep, također je 2009. godine proglašen za «Beatport Star of 2009» zajedno sa Eric Prydz i Deadmau5.

Franz Alice Stern, Talijan sa berlinskom adresom, koji je ove godine imao priliku gostovati u Sarajevu, uradio je techno remix pjesme u kojem se više fokusirao na ritam nego na gitare i vokale, te je tako dao jednu sasvim drugu dimenziju originalnoj pjesmi.

Marcus Sur, također povratnik na sarajevski label, te ovogodišnji izvođač na Javorwood Festivalu u Sarajevu, kreirao je još jedan klupski remix pjesme, prateći savremeni zvuk, te je još jednom potvrdio zbog čega je u poslijednje vrijeme prepoznat kao jedan od nadolazećih talenata njemačke elektronske scene, ali i da se nije slučajno našao na etiketama poput Noir Music, Steyoyoke, Manual…

Posljednji remix je djelo domaćeg producenta Atonic, koji je na sarajevskoj underground sceni elektronske muzike od ranije poznat pod pseudonimom Ajnspric, ali kao osnivač labela Symbiosis Digitalis. Atonic cvijetu crnom dodaje old-school vibe.

Sarajevski producent Hibrid objavio novo remix izdanje 3

Flower The Black EP izdvojen je kao Beatport preporuka na naslovnoj stranici najveće digitalne prodavnice elektronske muzike, te se samo par dana po objavljivanju izdanje našlo i na 20. poziciji ljestivice izdanja u Progressive House žanru, što predstavlja značajan uspjeh.

“Jako mi je drago što je prvo remix izdanje sa albuma napokon objavljeno. Cvijet Crni je dio mog prvog albuma i jedna od dvije klupske trake, na kojoj sam još davno počeo raditi sa Adnanom i Belmom, i na kraju je nakon dosta transformacija ispala baš onako kako je i trebala. Također, presretan sam što je Martin Roth tu na izdanju, jedan od meni jako dragih producenata. Te Marcus i Franz, koje smo ove godine imali priliku i da ugostimo u Sarajevu nakon što su izdavali svoju muziku na Submarine Vibes, i moj dragi prijatelj Adnan, Atoinc. Izdanje se već popelo u TOP 100 Progressive House ljestvicu, te je preporučeno od strane Beatport-a, što je super uspjeh za sve nas i nadam se da će nastaviti uzlaznom putanjom.”, rekao je Hibrid.

Izdanje je premijerno predstavljeno na Soundcloud kanalima Sweet Musique i 8 Day i Tanzgemeinschaft. Dosada su izdanje podržali između ostalih i SASCH BBC, Sascha Funke, Marc Poppcke, Gab Rhome, Paul Hazendonk, Soul Button, Darin Epsilon, Armen Miran, Jelly For The Babies.

Do kraja godine Submarine Vibes najavljuje i tri nova izdanja sa internacionalnim izvođačima, te u narednoj godini i nove remixe albuma Izgubljeni.

Kao zvuči Flower The Black EP poslušajte u nastavku.