Poznati zagrebački klub Aquarius i Skipper crew ponovno će zagrebačkoj publici probati približiti progressive house zvuk i to s četiri poznata imena domaće elektronske scene!

Vodeći se željom da zvuk progressive housea ponovno vrate u zagrebačke klubove, entuzijasti iz Skipper Crewa u sklopu S.O.S. (Save Our Sound) projekta osmislili su projekt SafeHouseProgHouse kako bi sačuvali i vratili progressive glazbu na razinu kada je progressive scena bila na vrhuncu, pa će vam tako LawrenceK, Christian M, Paladin i Leon Vukšić, u subotu 14. ožujka, na podiju zagrebačkog kluba Aquarius prirediti pravu elektronsku progressive house čaroliju. Početak večeri je u 23h, a cijena ulaza iznosi 30kn, dok je curama besplatan do 1 sat iza ponoći. Podijelite viziju ovih momaka i zaplešite u Aquariusu!

Srce ovog projekta čini DJ Paladin koji ljubav prema progressive house glazbi gaji od ranih 2000. kada si je progressive stvorio golemu bazu entuzijastičnih poklonika. Radom i trudom unio je inovativnost na hrvatsku scenu i mogli ste ga između ostalog uhvatiti i na jubilarnom 10. open air festivalu elektronske glazbe Špica uz DJ Tomaza, u Bestu i Aquariusu uz Tomcrafta, na INmusicu i u paškoj Papayi.

Jedan od onih koji pripada novim generacijama DJ-a je Lawrence K (Lovre Kanjer) koji osjećaj za elektronsku glazbu razvija odlascima na brojne partije i festivale gdje stječe svoje prvo glazbeno iskustvo. Ljubav prema elektronskoj glazbi razvila se do te razine da 2011. godine započinje biti dio nje. U svom glazbenom izričaju uvijek teži tome da se u prezentaciji osjeti priča koja ima svoj početak, vrhunac i kraj. Setovi su mu poput igrališta punog novih, ali i zalutalih starih izdanja u žanrovima Deep House-a i Tech House-a. Početkom 2015. godine pokreće seriju mjesečnih setova pod nazivom Deep Playground. Suradnjom sa kolegama Santiagom Batacostom i KeC-om trenutno vodi rezidenciju u klubu Mangan Rules u Šibeniku.

Paladin & Lawrence K
Paladin & Lawrence K

Uz LawrenceK svoje ploče zavrtiti će i zagrepčanin Christian Milčić poznat pod nazivom Christian M. koji već deset godina pliva u elektronskim glazbenim vodama. Orijentiran prema zvuku progressiva koji ovisno o mjestu na kojem pušta varira od veselog i melodioznog do mračnog i dinamičnog. Svirao je u brojnim zagrebačkim klubovima od kojih se mogu izdvojiti The Best sa Luke Porterom, Aquarius, Boogaloo, Saloon, Londoner, a broji tri godine rezidencije u legendarnom zagrebačkom klubu Jedinica.

Zadnji, ali ne manje  bitan je Leon Vukšić iz Zagreba. Neka od Leonovih techno izdanja našla su se na beatport top 100 minimal chartu, poput posljednjeg remiksa Skymate – “Smash” koju je Spartaque pustio u svojoj radijskoj emisiji. Leona se moglo čuti i u klubovima poput Jedinice – No.1, Fanatika, Quattra, F-Cluba, Posha i drugih. Njegovi singlovi našli su se na labelovima poput Keep On Techno, Inlab Underground, No-Logik, Human Garden, dok mu je traka “Gold” izdana na kompilaciji sa svjetskim DJ imenima kao što su Joris Voorn, Siniša Tamamović, Fer Br, Cristian Varela, Mladen Tomić, Tomy DeClerque i drugi. Trenutno radi na novim izdanjima i nastupa po zagrebačkim klubovima, stoga obratite pozornost na njegov izbor glazbe.

Christian M. & Leon Vukšić
Christian M. & Leon Vukšić

UESMag dijeli 2×1 upad! Sve što trebate napraviti jest lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu koristeći hashtag #UESMag te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime. Slučajnim odabirom odabrat ćemo sretne dobitnike upada.