River Festival
River Festival

River Festival četvrtu će godinu za redom okupiti probrana glazbena imena s domaće scene, a ove godine svoje će mjesto zauzeti na Generalskom Stolu uz jednu od najljepših rijeka Lijepe Naše.

“Nakon prve godine na novoj lokaciji i izazova koje selidba podrazumijeva, vraćamo se na obalu rijeke Mrežnice godinu pametniji i iskusniji. Neke stvari ipak radimo po starom – i dalje se vodimo istom filozofijom koja za cilj ima okupljanje pod čistim nebom svih zaljubljenika u elektronsku glazbu, bilo da su oni DJ-i ili plesači”, kažu organizatori River festivala koji će se održati od 20. do 22. srpnja ove godine.

Osim bajkovite atmosfere koju daje sama lokacija, za dobar plesnjak i realizaciju još jedne šumske avanture pobrinut će se majstori DJ-inga s domaće scene. “Smatramo kako je domaća elektronska scena puna talenata koji godinama donose nesputani rave osjećaj i time pružaju neopisivo – sinergiju prirode, čovjeka, glazbe i plesa!” ističu organizatori.

Tako će ove godine “s one strane pulta” vladati: Art Lentz, Allan, Basta, Borut Cvajner, Bronski, Denis Beifuss, Di.Merkl, Dino TM, Dujo, El Commando, Fabian Mateša, Funk Guru, Gars, Herya, Ivan Komlinović, Jakov Kolbas, Maja Pa, Mate Čeko, Mimi, Nebuloz, Nec, Oberon, Pytzek i SZCH.

River Festival ponovno okuplja najsočnije od domaće scene 3

Ono na što organizatori ove godine žele obratiti posebnu pažnju jest napredovanje festivala na razinu na kojoj Vi – plesači, možete u potpunosti uživati u cijelom njegovom potencijalu te u svakom aspektu što pruža neodoljiva priroda i društvo.

“Ove godine mišljenja smo kako scenu ne čini ni jedna ni druga skupina, već njihova uzajamna interakcija i energija koja nastaje kao produkt toga, koja nam se čini, nekako opipljivija i intimnija u zagrljaju netaknute prirode”, kažu Riverovci.

Kako do ljeta ima još mnogo mjeseci ispunjenih dobrim partyjima, ekipa River Festivala pobrinula se da vas dobro zagrije za nadolazeću ljetnu rapsodiju pa u to ime 13. travnja 2018. priprema žestoki warm up u zagrebačkom SoundFactoryju. Čast za prvu rundu zagrijavanja iza pulta imaju Nebuloz, Jakov Kolbas (Lift), Basta, Sladoled, Tvrtko (fonetika) i Gars (Escape, River Festival). Također, probranom line upu pridružuje se i Edit Program Reset koji dosad niste imali prilike čuti, a je li riječ o novom licu na sceni ili “novoj staroj” glazbenoj poslastici znat ćete ukoliko zaplovite u vikend s Riverovom posadom. Pripremite lagane plesne cipelice u zaplovite rijekom vrsne selekcije i beatova koji će vas satima držati na ljepljivom podiju.

Dijelimo 2×1 upad za River Festival Promo Party, a za sudjelovanje u nagradnjači potrebno je: lajkati UES Magazine Facebook straniculajkati i shareati članak na svom facebook i/ili twitter profilu koristeći hashtag #UESMAG te u komentaru ispod objave na Facebook stranici UES Magazine-a ostaviti Vaše ime i prezime. Slučajnim odabirom, u četvrtak 12. travnja, u popodnevnim satima, odabrat ćemo sretne dobitnike/ce upada.

Autorica: Antonija Senjak

River Festival 2017

???? Capturing the moments… Hvala Dominik Pintur na uratku <3

Posted by River Festival on Monday, August 28, 2017