U vrijeme kada je u punom jeku rasprava o tome kako kompulzivno korištenje iPhone-a u klubovima postaje iritantno, Richie Hawtin sigurno je svojim potezom na nastupu u sklopu prvog izdanja Time Warpa u New Yorku skupio bodove kod tradicionalista. 

Na videu koji je ironičo snimljen upravo iPhoneom, vidimo kako Hawtin za DJ pultom radi svoj posao te se zabavlja prije nego što je zaključio da je jedna od obožavateljica, koja ga je snimala mobitelom, snimila dovoljno materijala nakon čega na nju gura zvučnik monitor. Pogledajte sami pa prosudite o čemu se radi:

Richie se nakon svega ispričao putem Facebook-a, no i dalje smo pri stavu kako je to što je napravio potpuno nepotreban i krajnje neprofesionalan potez. Sumnjamo da to nije mogao učiniti na ljepši i kulturniji način, zamoleći nekog od redara ili kolega da pristupi djevojci i objasni joj da ne snima više.

Richie Hawtin:
[quote_box_center]

„Želim se ispričati djevojci kojoj se to dogodilo. Nisam imao namjeru srušiti i zvučnik, samo sam htio malo pogurnuti monitore prema njoj da shvati da  je možda snimila dovoljno“.

„Bio sam iznenađen, a sigurno je i nju iznenadilo kad  se monitor pomaknuo tako da se srušio gornji zvučnik. Jako mi je žao i sramim se zbog toga što se dogodilo. To mi nikada nije bila namjera.“

„Nekiput kad ste pod svjetlom reflektora, mnogim kamerama i svjetlećim mobitelima, sve to postane stresno i frustrirajuće. Žao mi je da je ta moja frustracija krenula u neočekivanom smjeru i umanjila nečije iskustvo na Time Warpu“.

[/quote_box_center]