Donosimo vam intervju s jednim od aktualnijih DJ dua na domaćoj elektroničkoj sceni – dugorešćanima Dujom Jokićem i Brankom Dallošem koji se kriju iza imena Reversed Sentence!

S dvojcem Reversed Sentence upoznali smo vas uoči jedne od naših UES večeri, točnije ‘UES Next Generation’ večeri povodom koje je dvojac za nas izdvojio top 10 ploča koje ne vade iz svoje torbeNakon toga svirali su u sklopu našeg ‘UES NYE 2015 After Partyja’ povodom kojeg su nam snimili podcast. Sve ostalo što se događalo s Dujom i Brankom možemo samo pohvaliti jer su nanizali brojne svirke u mnogim klubovima, ali i pokrenuli vlastite programe od kojih se jedan, onaj ‘Workout’, održava večeras, 21. studenog, u zagrebačkom klubu Sirup gdje im u goste dolazi legendarni Sven Dedek.

Tko su Reversed Sentence, koje možete pratiti na Facebooku i Soundcloudu te što im se u međuvremenu događalo, kao i što misle o sceni saznajte u intervjuu u nastavku…

Reversed Sentence: Prvotno volimo glazbu, ljubav prema pločama se razvila iz toga i prerasla u opsesivno - kompulzivni poremećaj 5

UES: Pozdrav Branko i Dujo, ovo nije prvi put da Vas predstavljamo našoj publici (hehe), no za one koji vas još ne poznaju recite ukratko tko su Dujo i Branko i kako je nastao projekt Reversed Sentence?

Reversed Sentence: Pozdrav. Dujo i Branko su dugogodišnji prijatelji koji dijele sličan pogled na svijet oko sebe. Projekt Reversed Sentence je plod njihovog druženja i uživanja u glazbi.

UES: Za sebe kažete da ste veliki kolekcionari vinila pa nam recite što se može naći u vašoj kolekciji? Znamo da volite i tvrđe techno zvukove kao i one micro house mekše…

Reversed Sentence: Prvotno volimo glazbu, ljubav prema pločama se razvila iz toga i prerasla u opsesivno – kompulzivni poremećaj. Naša kolekcija se proteže kroz razne podžanrove techno i house glazbe. Uz elektronsku glazbu tu se mogu pronaći dragi nam albumi rock, pop i punk glazbe.

UES: Kakvo je vaše mišljenje o vinil kulturi? Dišu li Zagreb, i Hrvatska općenito, dobro po pitanju vinila? Što kažete na Pitch Vinyl Shop i bon ton?

Reversed Sentence: Kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj prodaja ploča je porasla. Danas je puno lakše doći do ploča nego prije. Postoje mnogi internet shopovi, kao i dućani poput Pitch Vinyl Shopa i Bon Tona u Zagrebu. Česti smo posjetioci Pitch Vinyl Shopa Maria Novaka, dok prostranstva Bon Tona još moramo detaljno istražiti. Problem su naravno jedino novci pošto su ploče skupe, dok digitalna glazba nije toliko te je još pristupačnija od samih ploča. Tako da se mladi DJ-i više okreću digitalnoj glazbi nego pločama. Međutim, puno DJ-a hoćeš starijih i mlađih sviraju preko ploča.

Reversed Sentence: Prvotno volimo glazbu, ljubav prema pločama se razvila iz toga i prerasla u opsesivno - kompulzivni poremećaj 6

UES: Koja vam je ploča u kolekciji najdraža?

Reversed Sentence: Svaki dan neka druga (haha). Mislimo da to ne postoji, tu su drage i malo draže, posebne i malo posebnije. Svaka ima neku priču i razlog zašto je na polici.

UES: Od dana kada smo vas predstavili u sklopu naše ‘UES Next Generation’ večeri ste stvarno brzo napredovali. Slobodno možemo reći da ste se već pozicionirali na sceni i da ste jedni od aktivnijih DJ-a. Recite nam nešto više o vašim večerima ‘Workout’ i ‘Micro’?

Reversed Sentence: Mi samo volimo svirati, uživamo u tome. Pa sa tim valjda dolazi i ta aktivnost (haha). Pokrenuli smo dva nova projekta, ‘Micro’ i ‘Workout’. Micro se orijentira na nesvakidašnju house glazbu, a Workout na tvrdom techno zvuku. Kao prvo gostovanje Micro programa ugostili smo mladog talenta iz BiH Rebac Žarka, a drugo izdanje slijedi sljedeći vikend kada dovodimo rumunjsku poslasticu u Das Haus gdje ćemo sa momcima iz Deep N Delicious-a ugostiti VID-a aka EGAL 3.

UES: Ove godine ste istaknuti i kao novi talenti prema prestižnom FSOZ festivalu. Kakav je osjećaj biti dio tako kultnog programa/festivala?

Reversed Sentence: Posebno iskustvo i posebna čast. Predivno je biti dio ovakvog klupskog festivala nakon što smo ga godinama pohodili kao plesači. Osjećamo se prekrasno i ovom prilikom bi se htjeli zahvaliti Damiru što nas je uvrstio u festival te nam dao čast otvaranja ovakvog događaja s nepunih godinu dana na zagrebačkoj sceni.

UES: Od ove godine ste i pokrenuli događaj ‘River Park’ na Mrežnici. Možete li nam reći nešto više o tome? Hoće li se i sljedeće godine održati i znate li već možda tko bi nastupao?

Reversed Sentence: ‘River Park’ je nastao kao ideja da se podružimo i zabavimo s ljudima s kojima smo svirali tijekom cijele sezone. Našli smo savršenu lokaciju za taj događaj koji nas je na prvi pogled ostavio bez daha. ‘Robinson Camp Sound & Vision’ je smješten pored našeg rodnog grada te se pokazao kao pravi dragulj. Party je prošao iznad očekivanja, a posjetili su ga plesači iz čitave zemlje. Najtopliji vikend u godini je ostavio mnogim ljudima dugotrajan osmijeh na licu. Predivno je vidjeti toliko sretnih i zadovoljnih ljudi, tako da smo odlučili da se River Park priča nastavlja i sljedeće godine. Međutim, za više detalja ćete morati još malo pričekati.

UES: Koje svrke pamtite kao najdraže? Gdje i zašto?

Reversed Sentence: Sve su posebne po nečemu. Svaka svirka ima svoj poseban vibe koji se zauvijek ureže u tebe. Bilo bi pogrešno nabrojati nekoliko, a izostaviti većinu.

UES: Imate li uzore u starijoj generaciji DJ-a sa domaće/strane scene? Tko bi to bio i zašto?

Reversed Sentence:  Mnogo ih je te bi lista bila predugačka za ovaj intervju da ih sve nabrojimo.

UES: Na koja nova lica na domaćoj elektronskoj sceni treba obratiti pažnju po vama?

Reversed Sentence: Tvrtko Bolčić je čovjek posebnog uha te u njemu leži talent na koji svakako treba obratiti pažnju, tu je Samo Tako iz Rijeke, dečko čudesnih tehničkih vještina. SZCH aka Filip Ščekić manipulator zvuka definitivno momak na kojeg treba pripazit da ga ne sretnete u gradskom prijevozu.

UES: Ove subote u goste dovodite Svena Dedeka u Sirup. Recite nam kako ste se odlučili na to gostovanje i što spremate svima koji dođu?

Reversed Sentence: Ideja kao svaka – dogodi se. Praktički smo odrasli na Chris Liebingovom zvuku te slušamo Svena dugi niz godina. Kako je svirao već mnogo puta pred hrvatskom publikom odlučili smo ga predstaviti Zagrebu. Sprema se opaki muskulfiber.

https://soundcloud.com/reversed-sentence