Otok Obonjan često je bio predmet priča, pustih obećanja i mjesto na kojem je bilo bezbroj pokušaja obnove, organizacije raznoraznih događanja i kojekakvih radionica i koncerata, no nikada nije zaživio u svom punom sjaju.

Obonjan je, kao što mnogi već znaju, otok koji još iz jugoslavenskih dana ima svoju infrastrukturu koja je pod utjecajem vremena počela propadati i odlaziti u zaborav, no ekipa Sound Channela, odnosno ista ona ekipa koja je organizirala sada već ugasli Unknown festival u Rovinju, uzela ga je pod svoje i pripremila ljeto za pamćenje.

ObonjanI opet se ne možemo, a ne zapitati, jesu li potrebni stranci da upravljaju našim blagom i pokrenu nešto što nama nikako ne upijeva, ali nam je svakako drago da se kreće.

Tako nas u razdoblju od 18. srpnja pa do 6. rujna očekuje nevjerojatno dobar program, koji osim dobre mjuze nudi i pregršt popratnih zanimacija, poput radionica, razgovora, filmskih projekcija, yoge, sauna, i dr.

Neki od izvođača koji će nastupiti bilo uživo ili kroz DJ setove sada su već stalni gosti hrvatskih ljetnih festivala i događanja, i još uvijek nas oduševljava da je Hrvatska postala njihov stalni ljetni dom, pa ćemo moći poslušati Dilated People, Matthewa Herberta, Mr Scruffa, Talaboman-a, Gillesa Petersona, Craiga Charlesa, Midlanda, Four Tet-a, Lindstroma, Roya Ayersa uživo, Floating Points, Dj Shadowa te mnoge druge.

No, za naše prilike, i želimo li ostati koju noć duže, lova koju treba izdvojiti izlazi iz okvira naše kupovne moći, jer smještaj varira od 70-ak Eura po noći u luksuznim šatorima ili čak 98 Eura u kućicama postavljenim na otoku.

Provjerite što se sve događa na otoku na stranicama Obonjana, a tko si može priuštiti, svakako neka se zaputi i na neko od događanja.