U novo otvorenom klubu Mikser na Donjim Sveticama, 11. siječnja premijerno će se održati novi klupski program R.A.W.

Domaćini R.A.W. -a, poznati zagrebački DJ-i Basta i Jakov Kolbas, kroz pomno odabrana domaća i strana gostovanja promovirati će sebi najdraže glazbene pravce, protkane beskompromisnim i sirovim beatovima. Interesi im pokrivaju cijeli spektar suvremenih plesnih žanrova, pritom birajući samo vrh produkcije.

Prvo izdanje krstiti će DJ TLR, osnivač i šef Crème Organization labela i jedan od ključnih igrača nizozemskog podzemlja. TLR, pravim imenom Jeroen van der Star karijeru je otvorio još u 80-tima, vrteći rani hip hop i electro-funk. Pripadnik je generacije koja je svjedočila rađanju novih žanrova na underground partyjima u Haagu. Tamo najprije otkriva jungle, a početkom 90-tih i tvrdi acid techno, koji etiketa Bunker Records utvrđuje kao prepoznatljivi nizozemski zvuk. Nakon brojnih nastupa i gostovanja etablira se pod imenom DJ TLR i krajem dekade započinje svoj najznačajniji projekt: etiketu Crème Organisation.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/96707887″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Crème preuzima D.I.Y. etiku Bunker Records i plasira uzbudljive prve ploče tada još nepoznatih electro velikana kao što su Legowelt i Orgue Electronique, koje postižu golem uspjeh na podijima. Uz spomenuti Bunker, te Clone i Viewlexx, Crème definira nizozemski „West Coast“ stil, prepoznatljiv po tamnom hibridu electra, italo-disca i acida. Izdanja se rasprodaju i nanovo tiskaju za tržište gladno svježeg zvuka i zasićeno promašajima komercijalnih producenata. Osim toga, „kućni“ dizajner Mehdi Rouchiche (Godspill) stvara briljantan vizualni identitet etikete, preciznom kombinacijom dadaizma i horrora, potvrđujući geslo: „For the freaks, by the freaks“.

Uspjeh etikete daje TLR-u slobodu za osnivanje podružnica kao što su Crème Eclipse, koja se bavi tamnijim zvukom, te Crème Jak, na kojoj još od 2007.-e izlazi retrofuturistički electro-funk karakterističan za današnje underground trendove. Tako su pod egidom Crème Organisation svoje karijere ostvarili i danas čuveni Rude 66, Alexander Robotnick, D’Marc Cantu, Willie Burns, John Heckle, te brojni drugi producenti. S druge strane, TLR se kao DJ ne ograničava na žanrove „svojih“ izvođača. Setovi koje svira uključuju i breakbeat, jungle, rani techno i house, čak i hip hop. Njegov najnoviji projekt je osnivanje etikete R-Zone, na kojoj će poznati producenti anonimno izbacivati ploče old school zvuka, baš kao što se odvijalo pri samom rađanju scene u podzemlju.

Nakon bezbroj turneja diljem svijeta, TLR je i dalje jedan od najtraženijih DJ-a. Jednako kao što njegova etiketa raste s konstantnim priljevom svježih producenata, tako se i njegovi setovi razvijaju poput živog bića, udarajući nove standarde stila, ali ne bez zazivanja izvornih vibracija koje su začele današnju scenu.

Upadnica na prvu R.A.W. večer u Mikseru uz DJ TLR-a te rezidente Bastu i Jakova Kolbasa iznosi 50kn. Započnite godinu u R.A.W. stilu!