Pussy Faggot opet u Zagrebu

0

U sklopu europske turneje The Second Coming, Pussy Faggot, jedan od najatraktivnijih i najluđih newyorških queer kolektiva, koji je 2011. godine protresao Mediku, a godinu dana kasnije napunio i pogon Jedinstvo, nakon tri godine izbivanja vraća se u Zagreb.

Ekipa Pussy Faggot nastupit će u sklopu Queer Zagreb Sezone, u subotu, 11. travnja, u Super Superu, novom prostoru u kompleksu bivše tvornice Katran.

Za one koji ne znaju, riječ je o plesno-vizualno-izvedbenom kolektivu DJ-a i performera pod vodstvom kustosa Earla Daxa kojeg smatraju spasiteljem neobuzdanog queer clubbinga na Manhattanu. Zagreb je samo jedna od stanica njihove velike turneje koja uključuje velike svjetske metropole poput Londona, Pariza i Berlina.

https://youtu.be/v-IpzYQ6nFg

Iako će im se pridružiti i neki gosti iznenađenja, već sada možemo predstaviti neka od imena koja će prodrmati Super Super 11.4. – međunarodno prepoznata spisateljica, pjesnikinja, glumica, redateljica Penny Arcade, američka drag-punk legenda Needles Jones, crnohumorni britanski cabare Bourgeois & Maurice (pobjednici Alternativne Eurovizije koju organizira Time Out London) i MorriSHE, najnoviji alter ego Earla Daxa. MorriSHE je rodno promućkana, stilski uneređena i glazbeno (ne)predvidljiva drag inačica queer rockera Morrisseya, čije pjesme iz samostalne karijere, ali i iz doba Smithsa, MorriSHE provlači kroz filter s one strane pameti i vraća ih kao nešto novo, svježe i subverzivno – slično kao što nam Earl Dax svojim Pussy Faggotom već davno apsolvirane stvari predstavlja na nov i neviđen način

bourgeois