delapse izdao melt i gem
delapse

Iza imena delapse stoji Leonard Klaić, glazbenik i producent koji je na sceni aktivan proteklih desetak godina. Poslušajte njegov prvi singl ‘Melt’ na kojem kao vokal gostuje i Chris Ian!

Leonard Klaić (delapse) krenuo je kao suosnivač i bubnjar benda She Loves Pablo, nastavio radom u bendu Killed A Fox te paralelno, osim za svoje navedene bendove, radio produkciju i za Portman, Brut, Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Malady Lane…

Sada prioritet konačno daje svom samostalnom radu te se otkriva u novom kontekstu. Ovaj projekt predstavlja njegovo viđenje elektronske glazbe u kojoj je glavni naglasak na teškom ritmu, atmosferičnim melodijama i kombinaciji sintetičkog i organskog zvuka. Bez strogo određene žanrovske ladice, znatiželjno istražuje zvuk i slojevite aranžmane, ali dovoljno odmjereno da zvučni eksperiment ne postane sam sebi svrha, nego ostaje u funkciji pjesme. Na prvom singlu “Melt” Leonard je zaslužan za elektroniku, live instrumente i produkciju, a kao vokal gostuje Chris Ian (Killed A Fox, Malady Lane). Za vizualni identitet zaslužan je Bruno Polović.

Do ljeta će delapse predstaviti još jedan singl, a na jesen planira izbaciti i prvi EP. Pjesmu „Melt“ možete poslušati u nastavku, a besplatno skinuti na Bandcampu.