Bilo bi lijepo nakon nekog od partija dođete na neku od plaža ili, ako ste iz Zagreba, dođete ujutro na Jarun, ili poslije posla, spojite se sa svojim pametnim telefonima i napravite spontani after ili tulac. Sada je takvo nešto i moguće s vanjskim DJ kabinama.

Nizozemci su itekako prisutni na elektronskoj sceni, bilo s izvođačima poput Tiesta, Martina Garixa, Armina Van Buurena, ili nekih manje komercijalnih, kao i festivala poput Amsterdam Dance Eventa, pa su svakako relevantni kada rade nešto vezano uz elektronsku glazbu.

Yalp, nizozemska firma, napravila je Fono, prvu DJ kabinu namijenjenu za vanjske prostore, od parkova do trgova ili igrališta, koja radi na vrlo jednostavnom principu – bežično priključiš svoj telefon, sinkaš svoju muziku i spreman si za svirku, a kabina svu potrebnu energiju dobija iz solarnih ćelija. Tako i oni koji nikad nisu imali mogućnosti DJ-ati, a žive u svijetu i vremenu kada to svi žele, imaju šansu zakoračiti u ‘velebni’ DJ svijet. Profesionalnim DJ-ima će na ovakvoj kabini usfaliti pokoji gumb ili eq, ali će svakako dobro doći u datoj prilici.

[quote_box_center]’Fono je napravljen kako bi se i najmlađi usudili isprobati granice svoje kreativnosti, kako bi probali napraviti, aranžirati i podjeliti svoju muziku, preko svog telefona, i napravili vlastitu glazbenu zajednicu.’, objašnjavaju iz Yalpa. [/quote_box_center]