Mary
Mary

Provjerite vikend top 10 selekciju koju je za UESMAG pripremio Mary povodom svog nastupa u zagrebačkom Boogaloo klubu!

Legenda domaće elektroničke scene – Miljenko Rajaković, poznatiji kao Mary, u petak 21. srpnja, nastupat će u maloj dvorani Boogaloo Zagreb kluba gdje će mu društvo za DJ pultom praviti: Phoenix Kraundler i Sin. Početak večeri je u 23 sata uz besplatan ulaz do ponoći. FB event potražite ovdje, a Maryjevu  vikend top 10 selekciju za UESMAG provjerite u nastavku!

Za one koji ne znaju, dugogodišnje iskustvo te velika ljubav za elektronskom glazbom profilirali su ga u DJ-a koji danas na zagrebačkoj sceni uživa respekt. Mary je kontinuirano prisutan na klupskoj sceni u Hrvatskoj, te je jedan od pionira tkzv. techno & house pravca u Zagrebu, još od Future Shock party-a preko klubova Gjuro, Kulušić, Best, OTV te kultnih i legendarnih party-a u klubovima Valentino, Mikulići.

Mary je danas, nakon skoro 30-godišnje karijere za pultom, jedan od zaista rijetkih domaćih DJ-a ako ne i jedini poseban s tako širokim glazbenim dijapazonom i glazbenim korijenima, s obzirom da se njegovi počeci vežu čak i do dan danas uz electronic body music, electro i industrial, da bi mu veći dio dj karijere obilježio upravo techno u svojim zlatnim godinama, dok je danas pak svoj zvuk u ovoj techno & house sceni odveo prema nečemu što možemo opisati kao deep tech house sound s puno masnog groova koji korijene opet vuče iz techna. I sve to uz bezprijekornu tehniku.

Provjerite vikend top 10 selekciju by Mary 1
Umek & Mary (izvor Facebook)

Od 2003-će je izdao 15-ak vinyl techno izdanja a posljednjih godina orijentirao se i na groovy deep & tech-house sound a ima i neka izdanja tog stila. Ujedno je 2009. otvorio i novi label pod imenom Audiometric Records za spomenutu glazbu sa 20-ak zapaženih izdanja do sada. U suradnji sa hrvatskim artistom MDR-om ima nekoliko deep house EP-eva za Behaviors Records 005/009, Soul Industries 031, itd.

Danas Mary ima zavidnu karijeru kao dj/producent/artist, koji je imao među prvima svoj techno label sa izdavanjem vinila (Soul Access) i jedan od rijetkih koji je sa svim tim napravio proboj na inozemnu scenu. Soul Access sa technom i kasnije Audiometric Rec. sa deep & tech-house-om brendovi su i etikete s odličnim izadnjima iza kojih Mary stoji već dugi niz godina, a donijeli su mu, između ostalog i impresivan broj inozemnih nastupa… Pariz, Amsterdam, Torino, Istanbul, Prag, Beč, Zurich samo su neka od mjesta gdje je Mary nastupao ili još uvijek učestalo gostuje izvan Hrvatske te predstavlja hrvatsku scenu u pravom svijetlu.

Također kao opozit svemu godinama radi na svojim dark ambient, experimental, industrial i elektronik projektima iz prošlosti za koje je izdavao CD album izdanja te stalno radi i objavljuje nova, TeHÔM (www.tehom.org) i Principia Audiomatica (www.principia-audiomatica.com) kojima posvećuje najviše vremena,  gdje pokazuje zapravo svoje pravo umjetničko lice te glazbenu svestranost i iskustvo kroz zadnjih 25 godina.

Uživajte u selekciji!

1. Schwefelgelb – Fokus [a+w XI]

2. Die Selektion – Unter Die Haut 

3. DAF – Der Mussolini (Giorgio Moroder & Denis Naidanow Remix)

4. Principia Audiomatica – I’m not a roboter, I’m just human (Dark Vektor Remix)

5. Adán & Ilse – Lovelet Me Down (Apparatus Acid Mix by Commuter)

6. David Carretta – Never Control

7. Ancient Methods – Andromeda (feat. Zanias DM Clubmix V1)

8. Reinier Zonneveld – Transelement (Original Mix) [Suara]

9. Cold Burn – Molly (Gregor Tresher Remix) | Octopus

10. Metodi Hristov – Beginning To Teach & Play This Game EP [Snatch]

11. Anna Reusch – Arabian Nights (Ellroy Remix)