Martin Boltižar
Martin Boltižar

Provjerite OBERKUUL Top 10 selekciju koju je povodom gostovanja na istoimenoj večeri za UESMAG pripremio Martin Boltižar!

Za one koji ne znaju, Martin Boltižar je DJ iz Zagreba, koji je početak svoje karijere vezao za druga dva grada – Banja Luku i Beograd. Kao veliki ljubitelj izražaja zvukom i notama, igrom slučaja (ili ne), povezao se sa ljudima sličnih sklonosti, što je rezultiralo time da se preseli sa podija u DJ booth. 

Martinov zvuk je veseo, plesni; bio to disco i funk, house ili, ponekad tehno. Energiju koju želi prenjeti na publiku oblikovao je i usmjerio postavši članom banjalučkog Kežual Kolektiva i beogradskog Gudlajfa. Publici nije dugo trebalo da upije lijepe vibracije njegovih traka, bogatih elementima afričke tradicionalne muzike, brazilskog disca, old school housea i modernijeg house zvuka, te su uslijedili i samostalni nastupi u beogradskim klubovima Drugstore i 20/44.

Provjerite OBERKUUL Top 10 selekciju by Martin Boltižar 1

Martin je svoje setliste predstavljao publici sa nekoliko velikih DJ imena ovih prostora – Kristijan Molnar, Tijana T, Lea Dobričić, Stevie Whisper, CFSN DJs, Beyond House, a njegova karizma i ljubav prema svakoj traci koju pusti čuju se u njegovim setovima; muzika koju potpisuje inspirira na interakciju i ostavlja dobar osjećaj za dan poslije. Trenutno je student master programa audio inžinjeringa i produkcije na MPA u Zagrebu.

U subotu, 17. prosinca, Martin će gostovati na novom izdanju večeri OBERKUUL u zagrebačkom Grey Roomu, iza koje stoji dvojac Oberön i Akuul ili jednostavno OBERKUUL, a uz kojih će nastupati i Pudlica. Više o samom događaju pogledajte ovdje, a u nastavku uživajte u Martinovih Top 10!

1. Phlash – 1471

2. Kedr Livanskiy – Razrushitelniy Krug (YancityGurl Remix)

3. Sou Clap – Funk Bomb

4. Mall Grab – 2 B Reel – House Crime Records

https://www.youtube.com/watch?v=D0nltydkI_U

5. Makito – The Message [PJT122]

6. Mézigue – Le Problème Frenchtouch

7. Diego Krause – Drift

8. Marcel Lune – Soul Music (12” – LT072, Side B2) 2016

9. Traumprinz – Good Vibrations (Kasha’s Main Vocal Mix)

10. SLG – I Love You But Ive Choosen Disco (Axel Boman Remix) PETS15