Filip Motovunski remiksirao Elemental
Filip Motovunski remiksirao Elemental

Nakon mnogo godina jump up dnb-a, junglea i fuzije s domaćom glazbom, DJ i producent Filip Motovunski predstavlja svoj novi projekt.

Noon je projekt koji se bavi minimalističkim i dubokim zvukom koji se počeo provlačiti kroz sve žanrove elektroničke glazbe. Kako sam Filip kaže to je fuzija neuro funka i junglea koju on naziva happy neuro. Jednostavno, Noon je Filipova “platforma za slobodnije kompliciranje.”

Prvi EP naziva Noonshine pod pseudonimom Noon, Filip izdaje za dva mjeseca na njemačkom BPM recordsu. EP donosi novi zvuk u kojem se spajaju prošlost i sadašnjost u fuziji hip hop-a i dnb-a, a čine ga četiri trake “Done”, “Noonshine”, “Rolling Joints” i “Badness”.

[quote_box_center]”U pjesmi “Roling joints” snimio sam vocal frendice koja nije u glazbenoj produkciji i spontano napravio novu stvar. Stvorila mi se želja da radim half tempo koji je svojevrsna fuzija dnb-a i hip hopa. Noon se spontano nametnuo kao prikaz moje želje da unesem svjetlo u novi zvuk gdje se igram crnom i bijelom bojom u logu u želji da stopim dualizam svjetla i tame gdje svjetlo pobjeđuje jer naziv Noon znači podne kao najsvjetliji trenutak u danu. Zbog spoznaje kako su zvuk i slika u snažnoj vezi ovo je prilika da radim na novom konceptu koji nije nastao spontano kao Filip Motovunski, ovo je razrađeni, zreliji zvuk koji se istančao kroz godine rada u glazbenoj produkciji”[/quote_box_center] – rekao je Filip za Radio808.

Filip će i dalje donositi izdanja pod svojim pravim imenom, a novo ime donosi mogućnost eksperimentiranja da bi se odvojio od poznate produkcije. U skorijoj budućnosti možemo očekivati i remikseve već postojećih Filipovih stvari i to u produkciji osvježenog Noon zvuka.

Poslušajte Filipa već ove subote na novom izdanju partija naziva Klanje koje će se održati u novom prostoru u centru grada Zagreba, a o kojem više možete saznati ovdje.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/51736488″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]