Kompilacijski album Seasplash ritam – motiviran prvim desetljećem Seasplash festivala, nakon više od dvije godine priprema, pojavljuje se kao izdanje koje po prvi put okuplja presjek domaće scene koja promovira sound system kulturu i bass glazbu, i koja je nastajala paralelno sa pokretanjem festivala, razvijajući se nadalje s godinama njegova održavanja.

Na kompilaciji se sa po jednom, za ovu priliku ekskluzivno snimljenom pjesmom, pojavljuje 14 izvođača, abecednim redoslijedom: 207, ANTENAT, BAMWISE, BANANA ZVUK ft Žan Jakopač, BRAIN HOLIDAYS, CHAKKA,DIGITRON SOUND, DUBBLE ft Yuri, EGOLESS, FILIP MOTOVUNSKI, RAHMANEE, ST!LLNESS, TRICKY D,WAITAPU.

Najveću težinu nose radovi predstavljenih izvođača, kao dodatnu motivaciju i uvod pred konzumiranje prilažemo izvatke teksta o nastajanju kompilacije, koji u cijelosti čini dio pratećeg pakiranja albuma:

[quote_box_center]”Ideja o kompilaciji pojavila se otprilike pola godine prije održavanja 10. Seasplash festivala, kada smo zaželjeli taj prvi veliki jubilej obilježiti i sa jednim ovakvim izdanjem.

U startu je zadan cilj bio objaviti (i) vinilno izdanje, predviđajući situaciju u kojoj će se u užem izboru izvođača naći većina onih koji su se pojavili motivirani utjecajima sound system kulture, guraju svoje već izgrađene karijere, okupljaju i razluđuju mase po dancefloorovima, a svoje uratke još nemaju zabilježene na tom mediju, iako bi htjeli.

Format kompilacijskih albuma s obzirom na njihovu, u današnje vrijeme minimalnu konzumaciju, poprilično je zahtjevan, pa smo postavili standard da sve pjesme, osim što moraju biti najbolje ikad, moraju biti i ekskluzivne, kako bi u startu čim bolje ublažili navedeni hendikep.[/quote_box_center]

seasplash_ritam_prednja

[quote_box_center]Poznavajući materiju svjesno smo ulazili u zahtjevan koncept predstavljanja scene koja okuplja čitavu paletu šarolikih, ali stilski srodnih stilova, za razliku od uobičajeni(ji)h kompilacijskih albuma, koji su bili uspješn(ij)i ukoliko bi se konkretnije fokusirali na pravce koji se međusobno lakše identificiraju. Doslovno smo natjerali sve uključene da snime i prilože novu, i za ovu priliku posebno snimljenu pjesmu. To je bilo itekako komplicirano u situacijama u kojima su neki od bendova upravo završili snimanja i objavili nove albume, koji su se morali vratiti natrag u studio da bi snimili i smiksali po jednu stvar, ili u slučajevima onih koji su snimali materijale za novi album, a mi ih preslušavali i nagovarali koju pjesmu da s njega skinu i udijele je nama.

Seasplash ritam na kraju je po našem mišljenju zavrijedio pojaviti se kao duplo vinilno, CD i digitalno izdanje. Na naslovnici ga krasi grb sa zaštitnikom tvrđave Punta Christo- Fortaurom, u ilustraciji Mirona Milića, uobličen do kraja kroz design naše dugogodišnje suradnice Marijane Krbot. Poveznicu između svih pjesama pronašao je i mastering kompilacije odradio Petar Dundov.

Činjenica je da prije prvog Seasplasha nisu postojali domaći, autorski izvođači koji su dijelili stilove vezane uz sound system kulturu i bass glazbu, niti oni koji su za sobom ostavljali dokaze diskografskih aktivnosti.

Činjenica koju nitko ne može poreći je da sa Seasplash ritmom, tek tucet godina nakon prvog festivala, izbacujemo 14 stilski srodnih, ali istovremeno vrlo raznolikih ostvarenja proizašlih od aktera domaće scene, koji zasigurno mogu ukorak i s najzahtjevnijim stilskim, tehničkim i produkcijskim standardima na svjetskoj razini.

Čast nam je i ponosni smo biti dijelom ove scene i sudjelovati u realizaciji ovakvog projetka!

Uhvati Seasplash ritam!“[/quote_box_center]

seasplash_ritam_zadnja