Čekajući dan kad ćemo konačno moći odbaciti ključeve za auto, Mercedes-Benz se približava inkorporiranju nosive tehnologije u svoje automobile. Najnovija integracija dolazi u formi Pebble pametnog sata.

Za aplikaciju Digital DriveStyle koju vozači mogu skinuti na svoj pametni telefon, Mercedes je razvio mnoge dojave i svojstva koja je prilagodio potrebama vozača. Tako Pebble s Android i iOS uređaja može primiti poruke, mailove i informacije o pozivima, a pokazuje i razinu goriva, lokaciju vozila, te da li su vrata vozila zaključana u odsutnosti vozača. Zasada se ipak automobil ne može zaključavati izdaleka.

Mercedesov laboratorij se radije usredotočio na kreiranje nenametljivih dojava i alternativnih kontrola kada je vozač za volanom.

Primjerice, ako je u blizini bila nesreća ili se cesta nadograđuje, Pebble će vibrirati kako bi upozorio vozača. Tri gumba s desne strane sata mogu se prilagoditi tako da otvaraju vozačeve najdraže funkcije, uključujući dojave o opasnostima na cesti, preskakanje pjesama, auto-routing, ili aktiviranje Sirija na iPhone-u kako bi se obavile kompleksnije radnje, primjerice slanje poruka ili odabir playliste glasovnim komandama.

Mercedes je već razvio i prototip uređaja koji inkorporira Google Glas za “Navigaciju od vrata do vrata“. Kao i Google Glass, Pebble se tek počeo razvijati te istraživači tek izrađuju aplikacije i šire funkcionalnost pametnih satova.