Dimensions
Dimensions

Dimensions festival objavio je novi popis potvrđenih izvođača, a među njima su Larry Heard aka Mr. Fingers, Richie Hawtin, Octave One, Ron Trent i mnogi drugi! 

Dimensions festival u svojih pet godina postojanja postao je ultimativni cilj za pronicljive ljubitelje glazbe širom svijeta. Beskompromisan odabir izvođača, divan jadranski ambijent i prijateljski ugođaj temelji su koji čvrsto drže ugled ovog događaja bez premca. Nakon senzacionalne objave prvih izvođača u veljači, predvođeni sjajnim Massive Attackom, danas otkrivamo novih četrdeset internacionalnih i regionalnih imena koja su potvrdila svoj dolazak u Pulu ovog kolovoza.

Krećemo s najavom dolaska čikaškog pionira house glazbe Larry Hearda poznatog i kao Mr. Fingers, koji će pod tim umjetničkim imenom održati svoj nastup uživo, nakon više od dvadeset godina. Njegovo eksluzivno gostovanje će na svjetskoj razini dodatno podići prašinu oko rođendanskog izdanja Dimensionsa i dobrano pridonijeti najbržoj rasprodaji festivalskih kapaciteta do sada.

Proud to present the Dimensions 2016 line-up including our main festival headliner and over 50 additional names… Turn it up!Info & Tickets > www.dimensionsfestival.com

Posted by Dimensions Festival on Tuesday, March 8, 2016

Niz značajnih gostiju nastavlja se sa saksofonistom Kamasijem Washingtonom koji će se pridružiti Massive Attacku na koncertu otvorenja u pulskoj Areni, 24. kolovoza, a kako bi ovaj uvod u festival bio još veličanstveniji potvrđen je i nastup genijalnog Moodymana.

Lista festivalskih gostiju nastavlja se sa Octave Oneom, koji će pomicati granice između funka, soula i techna, dok će se Richie Hawtin pobrinuti za usijanje Moata svojim posebnim 100%-techno setom. U petodnevnom ludilu bit će mjesta i za Rona Trenta, glavnog igrača Body II Soula, zvučnog križara Daniela Averyja, nedostižne norveške selektore DJ Fett Burgera & DJ Sottofetta, kao i Midlanda koji će smjelo putovati između disca, funk soula i klasičnih house zvukova u jednom od svojih all-star setova.

Pridružuje se i šef Mosaic Recordsa, Steve O’Sullivan, kao i istraživački elektronički duo Darkstar te detroitska ikona Mike Huckaby. Prvoklasnom dub znalcu The Bugu pridružit će se hvaljena izraelska MC Miss Red, a zaštitno lice Swamp81-aLoefah, kao i iskusni Deviation partijaner Benji B, ploviti će mračnim i dubokim bass vodama. Svježu dozu technoa donose nam naš Petar Dundov i minhenski kolektiv Zenker Brothers, a Italo disco ugođaj donijet će Intergalactic Gary, zlatne melodije pak groove-gospodari Derek Plaslaiko i Dan Shake.

Poznato preko 50 novih imena Dimensions festivala, Larry Heard aka Mr. Fingers predvodi listu 5

Nešto drugačije zvukove dostavljaju Dele Sosimi sa svojim afrobeat orkestrom, švedski ljetni zabavljači Mount Liberation Unlimited i domaće perjanice Ilija Rudman, Miss Sunshine i Cuisine Dub, a tu su i Seiji Tapes.

Današnju objavu imena zaključuju gospodin Sam Binga, prva dama NTS Radija Beatrice Dillion, Echocordov Kenneth Christiansen i osnivač Fila Brazilla Steve Cobby, te novi i stari ambasadori festivala kao United Vibrations, Danny Scrilla, Rhythm Section Contours, Fixate, Mimi, Labud, Ganik, Novell, Leftfoot, Gilla, The Menendez Brothers, Al Zander, Joe Rolet, Barry Smyth, AndwotMarshmello.

U prodaji je upravo ograničen broj povoljnijih festivalskih ulaznica po cijeni od 660 kn za posjetitelje iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova. Ulaznice za koncert otvorenja Dimensions festivala u Areni po cijeni od 240 kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje.

Sve ostale informacije pratite na službenim web stranicama festivala!

Poznato preko 50 novih imena Dimensions festivala, Larry Heard aka Mr. Fingers predvodi listu 6