FilmSplash, edukativni večernji program Seasplash festivala, ove se godine odvija u suradnji s DORF-om, festivalom dokumentarnog rock filma, koji ove godine slavi deseti rođendan. Više u nastavku…

Filmovi će se projicirati u večernjim satima, od 20 – 23h, i to u prirodno klimatiziranim tunelima tvrđave Punta Christo. Voditelji DORF-a odabrali su četiri filma koji će činiti glavninu sadržaja filmskog programa, a sve zajedno ih možemo svesti pod zajednički nazivnik R znači reggae.

Radi se o filmovima Lee Scratch Perry’s Vision of Paradise, Volkera Schanera, zatim I am the GorgonDiggory Kenricka, Congo Beat the Drum, Ariela Tagara, poznatijeg kao Kalbata, te George Clinton – Tales of dr. Funkenstein, Dona Lettsa.

Posjetioci će također, između uvodne i glavne projekcije dana, imati priliku razgovarati s redateljima Donom Lettsom, Volkerom Schanerom i Kalbatom, a organizatori DORF-a će u subotu, 23. srpnja, Donu Lettsu uručiti nagradu za životno djelo, koju je izradio nagrađivani mladi kipar Boris Sekulić. Fina čašica filma oraspoložiti će svakoga za lude i nezaboravne festivalske noći!  Više o filmovima i cijelom programu saznajte ovdje.