Čast da u četvrtak 9. srpnja, pokrenu ovogodišnji pogon ‘No Sleep Novi Sad’ pozornice imat će beogradski klub 20/44 uz dvije DJ asocijacije, house ikone ‘Disco Not Disco’ i njihove legitimne nasljednike ‘Beyond House’, čiji će specijalni gost biti škotski house doajen Scott Fraser!

20/44 je poznati beogradski klub koji je zbog svog jedinstvenog izgleda, programa i gostovanja svjetskih DJ-a uvršten u top 25 klubova prema prestižnom The Guardianu gdje se našao u društvu sa poznatim klubovima kao što su Berghain Panorama Bar (Berlin), OHM (Berlin), Air (Amsterdam), DC10 (Ibiza), Barbarellas Discoteque (Tisno, Hrvatska) i mnogi drugi. Klub je, naime, brod lociran na rijeci Savi, a uređen kao „bordel iz osamdesetih“ i idealno je mjesto ako želite provesti noć na splavi u Beogradu bez pretjeranog šminkeraja.

Izblijedjeli, crveni, baršunasti separei, ručno oslikani apstraktni detalji i vintage svetiljke čine da je ovo najuzbudljivija atmosfera među klubovima u Beogradu. U zanimljive retro detalje spada i 17 starih kompjuterskih monitora, naslaganih poput tovara uz jedan zid potpalublja.

20/44 -potpalublje
20/44 -potpalublje

Zaštitni znak splava 20/44 su Disco Not Disco’ večeri iza koje stoji istoimeni DJ kolektiv, jedan on najznačajnijih srpskih kolektiva čiji su članovi DJ Brka, Schwabe i Toshke. Ova ekipa u svom zvuku kombinira najrazličitije žanrove elektronske glazbe, a poznati su po izrazito melodičnim, inteligentnim i dubokim DJ setovima te odličnoj plesnoj atmosferi koju stvaraju na svojim ‘žurkama’, svejedno da li nastupaju kao kolektiv, ili pojedinačno.

Kao što smo rekli u uvodu, čast da u četvrtak 9. srpnja, pokrenu ovogodišnji pogon ‘No Sleep Novi Sad’ pozornice ovogodišnjeg Exit festivala, o kojoj smo vam pisali ranije, imat će upravo spomenuti beogradski klub 20/44 kao i house ikone ‘Disco Not Disco’ te njihovi legitimni nasljednici ‘Beyond House’, a specijalan gost večeri bit će škotski house doajen Scott Fraser.

no_sleep_novi_sad_lineup

‘Beyond House’ je nezavisna DJ organizacija kao i platforma za promociju elektronske plesne underground glazbe i srodne kulture. Organizaciju čine: Dušan Predojević, Ognjen Milosavljević (Ognjem), Ivan Tanović, kao i Damir Zekiri, Miloš Maričić i Nikola Vemić.

Tokom 4 godine svog postojanja ova ekipa je bila odgovorna za organizaciju brojnih događaja u Beogradu na kojima su ugostili mnoštvo manje ili više poznatih domaćih i stranih umjetnika, kao što su Dubbyman, Marcellis, Lucretio, Bu$$, Richard Zepezauer, Tama Sumo, Levon Vincent, Space Dimension Controller, Intergalactic Gary i mnogi drugi, čime su aktivno učestovali u oblikovanju beogradske klupske scene i stekli pažnju i simpatije šireg kruga poklonika ove subkulture.

Scott Fraser
Scott Fraser

Scott Fraser, glavni gost prve večeri ‘No Sleep Novi Sad’ pozornice na Exit festivalu, je iskusni producent koji se razvio u Glasgowu, ali selidbom u Londom postaje nerazdvojni suradnik Andrewa Weatheralla i Tima Fairplaya sa kojim i danas vodi izdavačku kuću i istoimene partyje „Crimes of the Future“, koji vrijede za prestižne na klupskoj sceni britanske prijestolnice.

Fraser je svoju reputaciju izgradio kroz mnoge DJ nastupe te live actove diljem svijeta, kao i kroz brojnu produkciju za etikete kao što su Bird Scarer, World Unknown, Tusk Wax, Astrolab i mnoge druge. Vrlo su zapaženi i njegovi remixevi za Virgo Four na Rush Houru, The Asphodels, Antoni Maiovvi, Black Merlin i Inhalt.

U 2015-oj Scott Fraser nastavlja sa svojom brojnom produkcijom te mnogim nastupima i tour-ovima diljem svijeta, pa će se tako, kao što smo već rekli, naći i na ovogodišnjem Exit festivalu. Ne propustite njegov nastup u sklopu druge najveće elektronske pozornica Exit festivala – ‘No Sleep Novi Sad’u četvrtak 9. srpnja!