Kanadski DJ i producent Richie Hawtin, koji je svijet zadužio svojim napretcima u minimalističkim varijantama techna i upotrebom novih tehnologija u nastupima, vraća se pod svojim najpoznatijim pseudonimom Plastikman, i izdaje novi LP!

Richie Hawtin je svijetu poznat kao jedan od pionira minimal techno zvuka, koji je nastavio i razvijati pod okriljem vlastite M-nus izdavačke kuće, koja se posebito fokusirala na taj tip zvuka. Među brojnim pseudonimima i suradnjama s najpoznatijim imenima na sceni, ipak se najviše ističe Plastikman, pseudonim pod kojim je sredinom 90ih postavio okvire minimal podžanra.

2003. svijetu predstavlja album „Closer“ koji je ujedno i njegov zadnji album pod tim imenom, te nastavlja intenzivno raditi na promoviranju izvođača poput Magde, Marca Houlea, Gaisera i Heartthroba pod okriljem svog labela.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/152778851″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Zadnjih par godina je „oživio“ svoj stari Plastikman projekt, no na razočaranje fanova, samo za potrebe stanovitog broja live nastupa, od kojih je jedan takav održan i prošle godine u muzeju Guggenheim u New Yorku, organiziran od strane belgijskog dizajnera Rafa Simonsa, velikog Plastikman fana, gdje je snimljen i album.

Rezultat nam je predstavljen u obliku novog albuma naziva „EX“, za koji se po prvim uvidima čini kako će zadovoljiti sve Plastikman fanove diljem svijeta. „Ex“ izlazi u digitalnom obliku 10. lipnja a za vinyl, CD i SubPac limited edition ćete se morati strpiti do 14. lipnja.